Naujokais valdžioje apsimetinėję Kretingos vadovai į stadioną sukviestiems žurnalistams ir visai rajono bendruomenei beveik 50 minučių pūtė tirštą miglą į akis ir išsiskirstė vieniems nieko taip ir nesužinojus, o kitiems – nieko konkretaus ir nepasakius.

Lieka tik spėlioti, koks buvo tokios rajono vadovų sumanytos spaudos konferencijos tikslas:  prisistatyti visuomenei, dar kartą priminti rinkiminius pažadus, kažkaip pateisinti savo trijų mėnesių buvimą  valdžioje?  Būtų dar suprantama, jei po rinkimų praėjus 100 dienų, visuomenei būtų pranešta apie jau nuveiktus realius ir apčiuopiamus darbus, kurių po nerišlaus mero Antano Kalniaus pranešimo pasigedo ir žurnalistai.

Jei jau lipama ant bačkos, susirinkusiems turi turėti ir ką pasakyti. O postringaujant tik apie ūkį ir bites, garantuotai apsijuoksi ir būsi nušvilptas.  Taip ir būtų atsitikę, jei A.Kalnius su kompanija tokiomis kalbomis būtų pasirodę minioje.  Dabar gi buvo ramu — žurnalistai juk nešvilps, o rajono gyventojams tiesioginės spaudos konferencijos transliacijos metu beliko rašyti tik kandžius komentarus.

Kas po šios konferencijos tapo aišku — iki šiol be jokio konkretaus veiksmų plano esanti rajono valdžia jau pradeda panikuoti ir šis susirūpinusių veidų nenuslėpusių rajono vadovų susitikimas su žurnalistais buvo skirtas labiau save nuraminti ir padrąsinti.

Ką gi žurnalistus surinkusi Kretingos valdžia pranešė tautai?  Kad jau 100 dienų (daugiau nei 3 mėnesius, ne juokas) praleidusi savo postuose analizavo rastą situaciją ir ankstesnių vadovų palikimą?  Svarbiausia, kad meras taip ir nepaaiškino, ar šis analizų rinkimas jau baigtas. Kyla įtarimas, kad procesas tęsiamas, nes čia pat pasigirta, kad yra prikurta darbo grupių, kurių tikslas, šiaip jau — sprendimų paieška.

Nors pažadėjęs kalbėti labiau apie savivaldybėje aptiktus pirmtakų gerus darbus, A.Kalnius čia pat juos pamiršo ir ankstesnę valdžią puolė kritikuoti. Bet prieš tai juk būtina nuo jos kažkaip atsiriboti.

“Esame visiškai nauja komanda Kretingoje”, — rimtu veidu susirinkusiems pareiškė A.Kalnius.  Tas pats A.Kalnius, kuris visą praėjusią kadenciją praleido rajono taryboje ir pusantrų metų buvo valdančiojoje daugumoje. Kaip naujos komandos narį meras pristato ir savo pavaduotoją D.Samalių, prieš šiuos rinkimus ketverius metus prabuvusį tarybos Ūkio ir ekonomikos komiteto pirmininku.  Lyg ir užmirštama ir tai, kad už “naujos” komandos nugarų tarybos valdančiojoje daugumoje – buvęs ilgametis rajono meras J.Mažeika.

“Kai įsijungi į vadovavimo sferą viskas pasikeičia ir pradedi mąstyti kitomis spalvomis ir kita raiška”, — šitaip vaizdžiai tokį savo “naujumo” stebuklą paaiškino A.Kalnius.

Nežinia kokią raišką įsijungęs jis taryboje dirbo praėjusią kadenciją, tačiau jei tarybos nariu būtų dirbta nuoširdžiai, jau tuomet buvo galima suprasti, kad dabar jo užsipultos rajono investicijos į kultūros bei švietimo pastatų atnaujinimus Laiviuose, Grūšlaukėje ir Salantuose yra betikslės ir geriau tas lėšas būtų buvę nukreipti ten, kur jų labiau reikia.

A.Kalnius žurnalistams teisinosi kalbėsiąs “iš lapelio”, bet arba buvo užmirštama į jį žvilgtelėti, arba jis buvo tuščias. Konferencijos metu meras primėtė tokių perlų, kad į jo komandą iš Klaipėdos prisikviesti viešųjų ryšių specialistai turėjo degti iš sarmatos.

“Šimtą dienų skyrėme ne tam, ką padaryti į priekį, bet išsianalizuoti, ką mes turime šiandien”, — savo ir komandos darbą šitaip apibendrino meras.  Gal ir gerai, kad jis vis užmiršdavo tą lapelį — bent jau teisybę pasakė.

“Apie 100 susitikimų turėjome su administracijos darbuotojais.  Ir tą darysime visą kadenciją. Šnekėsime, ko reikia šiai dienai”, — apie savo nuveiktus darbus teisybę į akis rėžia meras.  Iš tiesų, alinantis darbas — po vieną susitikimą kasdien.

Nuo mero neatsilieka ir administracijos direktorė J.Braukylienė: “Kiekvieną rytą pradedame nuo bendro pasitarimo ir tai yra labai svarbu. Susitikau su visais savivaldybės darbuotojais.  Savivaldybėje sukurta inovacinė grupė, kuri siūlys idėjas Kretingos kraštui”.

Apie orą kalbėdama direktorė vis tik nepamiršta ir konkretaus darbo — gyventojų patogumui J. K. Chodkevičiaus gatvės pastate esantys savivaldybės viešosios tvarkos ir socialinis skyriai perkelti į pirmąjį aukštą.

“Sieksime, kad Kretingos rajonas būtų geriausia vieta gyventi pajūryje, konkuruosime su Klaipėdos rajonu, norime pritraukti kuo daugiau gyventojų — tai galima padaryti”, — rinkiminiais šūkiais kalbėjo A.Kalnius, taip ir nepasakęs, kaip tai bus daroma ir kokiomis priemonėmis.

Ankstesnės valdžios darbų tęstinumą akcentavę “naujieji” rajono vadovai tik su žurnalistų pagalba įvardino vienintelį naują šios kadencijos projektą — Rotušės aikštės rekonstrukciją, kurios pradžios dar nėra nė kvapo.  “Nežinau ar per šią kadenciją užbaigsime, bet tikrai pradėsime”, — sunkiai atsiduso vicemeras D.Samalius, pažadėjęs, kad po 4 metų vėl susirinkus miesto stadione, jis bus pasikeitęs iš esmės.

Kretingos valdžios tempais visiškai normalus terminas paprasčiausiai stadiono rekonstrukcijai.  Ko norėti, jei 100 dienų užtrunka analizė ir pašnekesiai su savivaldybės darbuotojais.

 

 1,276 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes