Savaitgalį Laukžemės kaime nugriaudėjo ne tik perkūnija, bet ir Žolinei bei Žemaitijos metams skirti šventės garsai. Pasiklausyti vietinių solistų ir kviestinių grupių, pasižiūrėti Salantų liaudiškų šokių kolektyvo „Salonta“ meninės programos, paskanauti gardžių vaišių ir pasimėgauti pramogomis laukžemiškiai ir kaimo svečiai rinkosi nepaisant prakiurusio dangaus.

„Nors išprausė lietus, žmonės vis tiek dalyvavo šventėje. Jūros žmonių suplaukė… Jeigu jų lietus neišbaidė, reikia manyti, kad buvo gerai“, – jau po šventės sakė Kretingos rajono kultūros centro Laukžemės skyriaus vedėja Aida Mikutienė. Tradicija tapusioje šventėje maisto buvo ne tik ausims: vaišintasi naujojo derliaus duona, šventinta Darbėnų klebono Viktoro Dirvonskio, sriubą virė Šventosios medžiotojai, pyragais, sausainiais ir kaimiškomis gėrybėmis akį bei skrandį viliojo Laukžemės bendruomenės kavinė-arbatinė.

Žiūrėti galerija :

Nemažai dėmesio sulaukė ir keli senoviniai automobiliai, vadinamieji „vabaliukai“, į renginį atriedėję iš Telšių. Jų savininkai su šeimomis pasipuošė prie spalvingų automobilių derančiomis aprangomis ir taip dar labiau pagyvino šventę. O ji pavyko dėl visų bendrų pastangų, juk, kaip akcentavo A. Mikutienė, „pats vienas nieko nepadarysi“.

Eglės Bakūnienės nuotr.

 1,740 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes