Kovojantys dėl savo vaikų saugumo ir prašantys įrengti automobilių greitį iki 70 kilometrų per valandą ribojantį kelio ženklą magistralės Šiauliai-Palanga pašonėje įsikūrusios sodų bendrijos „Minija“ gyventojai vakar iš Eismo saugumo komisijos išgirdo pažadą, kad dėl jų problemos bus kreipiamasi į Automobilių kelių direkciją. Ar pastaroji išgirs rajono valdžios balsą, pasakyti negali niekas.

Praėjusiais metais rekonstruota magistralinio kelio Šiauliai-Palanga sankryža su keliu į sodininkų bendriją „Minija“, atsirado saugumo salelė, sutvarkytos autobusų stotelės. Tačiau tuo pačiu kažkodėl dingo ir automobilių greitį ribojantys kelio ženklai. Iki rekonstrukcijos paravažiuojančių automobilių vairuotojai privalėjo sumažinti greitį iki iki 70 kilometrų per valandą. Dabar galima praskrieti 90 kilometrų per valandą greičiu.

Tokia situacija nepatenkinti sodininkų bendrijos „Minija“ gyventojai dar praėjusių metų birželį kreipėsi į Automobilių kelių direkciją ir prašė sugrąžinti kažkur dingusį greitį ribojantį kelio ženklą. Pastaroji institucija esą atliko auditą, kuris nustatęs, jog šioje vietoje gali būti leidžiamas maksimalus greitis iki 90 kilometrų per valandą.

Toks sprendimas keistai atrodo ne tik „Minijos“ gyventojams, bet ir vairuotojams, kurie stengiasi važiuoti saugiai. Jau vien tai, kad šiame magistralinio kelio ruože buvo sugalvota įrengti būtent tokią sankryžą, verčia manyti, jog ji yra pakankamai pavojinga. Todėl stebina tai, kad nėra ne tik greitį ribojančių kelio ženklų, bet ir pėsčiųjų perėjos.

Pasak sodininkų bendrijos „Minija“ valdybos pirmininkės Vilmos Jonutienės, bendrijoje gyvenančios šeimos labiausiai nerimauja dėl savo vaikų, kuriem kasdien tenka išeiti į mokyklą ir grįžti. Saugumas, jei toks apskritai dabar sankryžoje gali būti, dar labiau sumažėja rudeniop, kai žemdirbiai pradeda iš laukų gabenti savo produkciją. Dažnai sunkiasvorės transporto priemonės, traktoriai važiuoja lėtai, todėl netrūksta norinčių juos aplenkti. O kelią pereiti mėginantiems pėstiesiems juos pastebėti būna sunku.

Sunku nepastebėti, kad kituose šalies magistraliniuose keliuose panašiose sankryžose įrengti greitį ribojantys kelio ženklai. Todėl „Minijos“ gyventojai pagrįstai klausia, kuo skiriasi jų sankryža be ženklų nuo kitų sankryžų. „Prašome padėti užtikrinti saugų leistiną greitį ties bendrija… Jei nebus užtikrintas saugus vaikų perėjimas kelyje A11 Šiauliai-Palanga ties bendrija, tėvai reikalaus mokinių, ypač pradinukų, pavėžėjimų iš mokyklų po pamokų, siekdami apsaugoti vaikus nuo nelaimės kelyje“ – teigiama Eismo saugumo komisijai pateiktame rašte.

 1,343 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes