Maža pasakyti, kad nedideliam ūkiui nereikalingi dideli ir galingi traktoriai. Juk tai panašu į dramblį, kurio negalima įleisti į stiklinių indų parduotuvę: padarys daugiau žalos nei bus naudos. UAB „Agromita“, įsikūrusi Padvariuose, tarp ūkininkų žinoma kaip traktoriukų pardavėja ir juos aptarnaujanti bendrovė, siūlo išeitį nedideliems ūkiams.

Bendrovės pardavimų vadovas Nobertas Kuokštys pasakojo, kad nedidelis kolektyvas labai rūpinasi savo firmos prestižu. „Agromita“ pati iš Japonijos importuoja naudotus traktoriukus, jų atrinkimu rūpinasi bendrovės vadovas, per metus bent keletą kartų lankydamasis Tekančios Saulės šalyje. Japonijoje jau yra nusistovėję geri komerciniai ryšiai, tad po pirminės apžiūros atrinkti tinkami traktoriukai kraunami į jūrinius konteinerius ir po to pasiekia Lietuvą. Per metus „Agromita“ gauna maždaug 20–25 dideliųus jūrinius konteinerius. Konteinerių pristatymas būna nuosekliai išdėliotas per visus metus, kad vienu metu technika neužplūstų į bendrovės aikštelę. Taip įmonė sandėlyje pastoviai turi 150–200 traktoriukų.

„Bendrovėje dirba 6 žmonės, tad mums svarbu nuosekliai susidėlioti darbus, nes naudota technika reikalauja priežiūros, paruošimo pardavimams. Paskutiniaisiais metais mūsų pardavimų rinka kiek prasiplėtė, dabar mažąją techniką noriai perka Latvijos, Estijos ūkininkai, neseniai atsidarė ir Ukrainos rinka“, – kalbėjo N. Kuokštys.

Tačiau iki šiol didžioji traktoriukų dalis parduodama Lietuvoje. „Agromita“ gerai pažįstama Vakarų Lietuvoje, o tarp kitų panašia veikla Lietuvoje užsiimančių bendrovių Padvariuose veikianti firma tvirtai stovi pirmajame dvejetuke.

O kodėl pasirinkta Japonija, negi Europoje nėra patikimų mažų traktoriukų gamintojų? N. Kuoštys sakė, kad japonai visur ir visada garsėja ypatinga kokybe, o nedidelei žemės ūkio technikai reikalingas ir patvarumas. Europoje mažosios žemės ūkio technikos gamintojų nelabai ir buvo, tik pastaruoju metu atsiranda vienas kitas.

„Gali pasirodyti kiek keista, bet mes gauname labai nedaug dirbusius traktoriukus. Iš Japonijos perkama technika būna nuo 10 AG (7,47 kW), ji – kažkiek dirbusi nedideliuose ryžių laukuose. O kadangi darbas žemės ūkyje visada sezoninis, tai galite įsivaizduoti, kad jų variklių resursas, ypač mažiausių, būna visai nedaug naudotas. Mes imame ir prekiaujame traktoriukais, kurių galia 10–50 AG (7,47–37.34 kW), o europiečiai gamina mažiausius su 25–30 AG. Todėl manome, kad mūsų pasirinkimas tinkamas, nesvarbu, kad atsivežti tenka iš toli“, – aiškino N. Kuokštys. 

Jis sakė, kad japoniški traktoriukai iki 18 AG išvis neturi tritaškės padargų pakabinimo sistemos, ji sumontuojama UAB „Agromita“. Paskui tokio nedidelio patobulinimo traktoriukai tampa tinkami atlikti įvairesnius darbus. O kad neparduoti „katės maiše“, nes technika vis tiek ne nauja, „Agromita“ suteikia savo 6 mėnesių garantiją.

„Per visą bendrovės darbo laiką mes tikrai neturėjome rimtų problemų su parduota technika. Pusmečio garantija leidžia tinkamai patikrinti, ko vertas traktoriukas, išbandyti jį įvairiomis mūsų sąlygomis. Be to, mes visada padedame savo klientams, turime patikimus atsarginių detalių tiekėjus Europoje, su kuriais dirbame ne vienerius metus. Įprasta, kad užsakytas detales iš tiekėjų mes gauname per 3–5 dienas. Tad nežiūrint gedimo, mes tikrai visada galime padėti spręsti problemą“, – tikino N. Kuokštys.

UAB „Agromita“ atstovas teigė, kad artimiausi bendrovės planai – traktoriukų pardavimų plėtra į kitas Europos valstybes. O įsigyti pageidaujamą techniką galima ir lizingo būdu.

UAB „AGROMITA“

Vingių g., Padvariai

tel.: 8 636 75555

el. paštas: info@traktoriukai.lt

www.traktoriukai.lt

Darbo laikas:

I–V nuo 8 iki 17 val.,

VI – pagal susitarimą nuo 9 iki 13 val.,

VII – nedirba

Lizingas

 2,820 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes