Užvakar posėdžiavę Savivaldybės tarybos Ekonominės plėtros ir ūkio komiteto nariai išgirdo nemalonią naujieną – planuojama pakloti futbolo aikštės dirbtinė danga rajono biudžetui gali kainuoti apie 200 tūkst. eurų! Kitaip tariant, Futbolo federacijos dovanėlė vargu ar bus tokia džiuginanti, kaip atrodė iki šiol.

Sporto oazės Kretingoje atsinaujinimas toli gražu nevyksta taip, kaip tikėtasi. Sporto komplekso statyba apgaubta stora įvairiausių nesklandumų skraiste. Pradėta stadiono prieigų rekonstrukcija irgi susidūrė su gyventojų nepasitenkinimu dėl nukirstų medžių. Naujoji valdžia dar nepradėjo pačio stadiono rekonstrukcijos, bet pažadėjo planus įgyvendinti per savo vadovavimo rajonui kadenciją. Pažadus, suprantama, reikės tesėti.

Būsimosios futbolo aikštės su dirbtine danga paruošamieji darbai eina į pabaigą, todėl tikimasi, kad Futbolo federacijos dovana Kretingą pasieks jau šį rudenį. Tačiau savivaldybės meras Antanas Kalnius nuliūdino pranešdamas, jog dirbtinė danga susideda iš dviejų dalių, o Futbolo federacija padovanos tik vieną iš jų. Už kitą teks sumokėti iš savivaldybės biudžeto.

Iš kur reikės paimti apie 200 tūkst. eurų, kol kas nediskutuota. Naujoji valdžia mieliau kalbėjo apie tai, ko nepadarė ankstesnioji. Esą dėl to, kad tik dabar paaiškėjo, jog reikės pakratyti ir savo piniginę, kalti „buvusieji“, nes jie neišsiaiškino, ką Futbolo federacija dovanoja.

Tačiau neatsisakydami tradicija tampančios „raganų medžioklės“ valdantieji lyg ir pamiršo, kad jau po šiųmetinių savivaldos rinkimų buvo susitikimų su Futbolo federacijos vadovais, per kuriuos niekas netrukdė pasidomėti, kas per daiktas yra dirbtinė danga ir „su kuo ji valgoma“. Niekas paprasčiausiai neklausė, ar ji kainuos rajono biudžetui, ir kiek.

Pinigai, kurie tikriausiai bus reikalingi, norint turėti futbolo aikštę su dirbtine danga, šiųmetiniame rajono biudžete nebuvo numatyti. Kaip ir kada juos reikės sumokėti, kol kas neviešinama.

Aistas Mendeika

Karolio Bakūno nuotr

 1,281 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes