Rokas Grajauskas.

Turbūt kiekvienas rajono miestelis galėtų pasigirti išauginęs talentingų ir veiklių žmonių. Darbėnai – ne išimtis. Šiuo metu Vilniuje gyvenantis krepšinio komentatorius ir reperis Rokas Grajauskas, daugeliui žinomas kaip atlikėjas Jama & W, kaip tik neseniai aplankė Darbėnus. „Čia tebegyvena mano močiutė, užsukau pasibūti su artimaisiais ir aplankiau prosenelių kapus“, – atskleidė R. Grajauskas, visiškai atsitiktinai sutiktas Darbėnų miestelyje. „Mamos giminė iš čia yra kilusi“, – dar pridūrė.

– Kuo tavo vaikystės Darbėnai skiriasi nuo dabartinių?

– Visa mano vaikystė čia prabėgo: daug miestelio tvenkiny maudytasi, daug vakarų krepšinio aikštelėje praleista – Darbėnuose aš užaugau. Šiandieninis miestelis labai atsinaujinęs, sutvarkytas ir ramesnis, lyginant su vaikystės laiku. Tiksliai negaliu pasakyti, bet iš šalies žvelgiant darbėniškiai atrodo aktyvesni nei anksčiau. Ypač norėčiau akcentuoti bendruomenės veiklą – Darbėnuose daug gražių švenčių, rengiamos talkos. Manau, dabar žmonės vieningesni. Šiuo metu į miestelį užsuku retai, bet stengiuosi visus bent kartą per metus aplankyti. Tiesiog mano gyvenimo ritmas dabar toks intensyvus, darbai gena darbus.

– Kaip manai, ko trūksta jaunimui Darbėnuose?

– Turbūt šių laikų jaunimas yra labiau užimtas, negu anksčiau… Manau, jaunimui trūksta kūrybinės veiklos, kad galėtų atskleisti savo užslėptus talentus. Kiekvienas jaunas žmogus gali rasti savo žanrą ar sritį, kur jaustųsi gerai – to Darbėnų jaunimui ir linkiu.

– Kas tavo gyvenime užima daugiau vietos – muzika ar rungtynių komentavimas?

– Komentuoti įvairias sporto rungtynes pradėjau prieš 8 metus, o su NBA projektu dirbu jau kokį 6-tą sezoną. Būtent sezono metu daugiausiai vietos užima NBA rungtynių komentavimas ir straipsnių apie krepšinį rašymas. Kadangi visos NBA transliacijos dėl laiko skirtumo vyksta naktimis, aš miegu dieną – tenka būti naktiniu paukščiu. Vasaros metu, kai baigiasi krepšinio sezonas, galiu labiau pasinerti į muziką. Tačiau stengiuosi abi veiklas suderinti ir negaliu sakyti, kad kažkuri viena apleista.

– Kur išmokai repuoti?

– Iš gyvenimo (juokiasi, – aut. past.). O jei rimčiau, tai studijavau teatro discipliną ir teatro edukologiją, ten ir susidūriau su improvizacija, gavau postūmį dar rimčiau imtis improvizacijos muzikuodamas. Studijos darė įtaką, o vėliau teko labai daug praktikuotis. Žinoma, kai bandau ir kažkas pavyksta – džiaugiuosi, o kai nepavyksta – stengiuosi nugalėti nesėkmę, tai yra, jei atsitrenkiu į kliūtį, spaudžiu „gazo“ pedalą dar stipriau ir improvizuoju.

– Kuo taptum, jei nebūtum atlikėjas ar komentatorius?

– Net nežinau… Turbūt daug keliaučiau po pasaulį arba savanoriaučiau kokioje nors organizacijoje Afrikoje. O gal net Amerikoje atidaryčiau, pavyzdžiui, kokį cepelinų kioską ir ten jais prekiaučiau.

– Planuoji kada nors gyventi provincijoje?

– Planuoti neplanuoju, bet kartais tokių minčių šauna. Šiuo metu tikrai negalėčiau, kadangi visi darbai ir karjeros perspektyvos yra Vilniuje. O dėl ateities, manau, pagyvensim – pamatysim.

 

 

 2,253 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes
One thought on “Į vaikystės Darbėnus sugrįžta su džiaugsmu”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE