Daktarų kaime gyvenanti moteris jai pačiai nežinant tapo kito kaimo gyventoja.

Ekonominės plėtros ir ūkio komiteto posėdyje į Tarybos narius kreipėsi viena Daktarų kaimo gyventoja, kuri netikėtai tapo Klibių gyventoja. Moteris niekur neišsikraustė, gyvenamosios vietos nepakeitė, tačiau… kažkokiu stebuklingu būdu jos sodyba iš vieno kaimo persikėlė į kitą.

Moteris pasakojo, kad jos seneliai bei proseneliai nuo seno gyveno Daktarų kaime. Ir jos šeima auga tame pačiame kaime. Tačiau neseniai sužinojo, jog kažkas sugalvojo gabalą Daktarų kaimo teritorijai priklausiusios žemės pridėti prie Klibių kaimo teritorijos.

Nesulaukę buvusios valdžios pritarimo, norintys likti Daktarų kaimo gyventojais žmonės kreipėsi pagalbos į teismą, kuris pasiūlė susitarti draugiškai. Atrodo, jog pasikeitus valdžiai,  tokia galimybė reali.

Buvusi Daktarų, o dabar Klibių kaimo, gyventoja politikams parodė ir dokumentus, liudijančius apie jos senolių gyvenimo istoriją Daktarų kaime, kurią ji norinti išsaugoti. Todėl prašanti padėti išspręsti problemą ir vietą, kurioje yra jos sodyba, sugrąžinti į Daktarų kaimą.

Moterį lydėjęs istorikas Julius Kanarskas teigė, jog apie vieno kaimo teritorijos dalies perkėlimą į kitą kaimą negali būti ir kalbos, juolab kad nėra jokių svarių argumentų tokiems veiksmams. Be to, yra lyg ir nedidelis susiformavęs regionas: Traidžiai-Klibiai-Daktarai. Apie šiuos tris kaimus kalbama ir su humoro gaidele, esą Traidžiams susirgus, atklibinkščiuoja Klibiai, o išgydo Daktarai.

Pasak Tarybos nario Simo Končiaus, negali kilti jokių abejonių, kad gyventojų istorijos turi būti atstatytos. Jam pritarė ir meras Antanas Kalnius.

Savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė teigė, jog „nukirptos“ Daktarų kaimo teritorijos dalies sugrąžinimas bus sudėtingas, procedūros gali užtrukti, nepriklauso tik nuo rajono valdžios valios. Tačiau reikia inicijuoti sugrąžinimo procedūras, kurios rajono biudžetui kainuotų apie 7-8 tūkst. eurų.

 1,307 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes