Kretingos rajono policijos komisariato (PK) pareigūnų gretas papildė trys nauji profesionalai. Šiandien pristatome vieną iš jų – Veiklos skyriaus ikiteisminio tyrimo tyrėją Juliją Kvasytę.

Po studijų Kaune į gimtąjį rajoną dirbti ir gyventi atvykusi mergina sakė, kad vienas iš reikšmingų sugrįžimo motyvų buvo ir čia esanti šeima bei draugai.

Iš Laukžemės kaimo kilusi mergina vakar Kretingos rajono PK darbavosi tik antrąją dieną.

„Darbinės patirties dar nespėjau prikaupti, tačiau galiu pasakyti, jog kolektyvas labai malonus ir draugiškas – jaučiuosi gerai“, – šypsojosi Julija. Būtent Kretingoje ji pradeda savo, kaip policijos pareigūnės, tarnybą apskritai, mat tik šiemet baigė studijas Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo akademijoje Kaune.

Julija atskleidė, kad jau nuo mažų dienų ketino tapti policijos pareigūne: „Kitos idėjos, ką norėčiau dirbti, neturėjau“.

Baigusi studijas, ji svarstė tik apie du būsimos tarnybos miestus – Kauną ir Kretingą: „Iš pradžių planavau pasilikti Kaune, tačiau aplinkybės buvo tokios, kad teko sugrįžti į Kretingą – Kaune darbo vietų skaičius labai ribotas. Didelis paskatinimas grįžti į Kretingos rajoną buvo ir tai, kad iš čia esu kilusi, čia gyvena ir šeima, draugai“.

Darbą policijoje Julija sakė pasirinkusi dėl didelės meilės teisingumui, o ir jaučiasi ji savo vietoje: „Mano vieta yra policijoje: noriu padėti žmonėms, save laikau labai sąžininga, myliu teisingumą. Mane motyvuoja kilnūs tikslai, o ne finansinė nauda“, – prisipažino naujoji Kretingos rajono PK pareigūnė.

Irma Antanaitytė

Karolio Bakūno nuotr.

 2,038 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes