Savaitgalį Klaipėdoje po rekonstrukcijos iškilmingai atidarytas tarp Puodžių ir Bokštų gatvių esantis skveras, kurio centre – Vydūno skulptūra.

Savaitgalį Klaipėdoje netoli Civilinės metrikacijos skyriaus po rekonstrukcijos iškilmingai atidarytas tarp Puodžių ir Bokštų gatvių esantis skveras, kurio centre – Vydūno skulptūra ir po jo kojomis trykštanti „Versmė“.

Idėja uostamiestyje įamžinti Vydūno atminimą Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos skyriui kilo dar 2012-aisiais. Šio skvero architektūrinį ir meninį projektą rengė du Ukrainos menininkai, kuriems Klaipėdoje atstovavo skulptorius Arūnas Sakalauskas. Prabėgus septyneriems metams klaipėdiečiai ir miesto svečiai turi naują susitikimų, poilsio, apmąstymų erdvę, žmonių jau vadinamą Vydūno sodu.

Klaipėdai šio skvero rekonstrukcija kainavo 484 tūkst. eurų. Dar 70 tūkst. eurų skyrė mecenatai – fiziniai asmenys ir įvairios organizacijos.

Tiesa, ne visų klaipėdiečių nuotaika sekmadienį buvo šventinė: kai kurie saulės kaitros varginami žmonės mėgino rasti pavėsį ir stebėjosi, kaip negailestingai iškirsti anksčiau čia augę medžiai.

Vietoje 45 tuopų, beržų, liepų ir klevų dabar skvere dabar pasodintas vienas ąžuolas, 23 obelys ir 3 japoninės magnolijos. „Klaipėdiečiai, ar mes verti paminklo Vydūnui, jeigu negyvename pagal jo idėjas?“ – buvo retoriškai klausiama plakate, kurį laikė vienas iš renginio svečių.

 1,806 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes