Savaitgalį socialiniuose tinkluose dėl Kretingos rajono turizmo informacijos centro (TIC) darbo laiko sujudę gyventojai ir rajono politikai gali būti ramūs – TIC durys lankytojams ir savaitgaliais bus atviros nuo 9 iki 14 valandos.

Šeštadienį „Facebook“ TIC paskyroje po įrašu, skelbusiu, neva nuo šiol darbo dienomis turistai čia galės apsilankyti nuo 8 iki 17 val., o savaitgaliais TIC nedirbs visai, iškart nuvilnijo ir gyventojų nepasitenkinimo, ir politikų nuostabos banga.

„Manau, mūsų turizmo merginos pajuokavo ar bandė patikrinti savo lankytojų reakciją. Turizmo centras turi dirbti pagal lankytojams patogų grafiką“, – komentavo meras Antanas Kalnius.

„Savaitgaliais turizmo centras tikrai turėtų dirbti. Tuo tikslu ir buvo įsteigtas dar vienas etatas“, – rašė tarybos narė Danutė Skruibienė.

Pirmadienio vidurdienį ant TIC durų jau nebebuvo jokios darbo laiko nuorodos. Čia tądien dirbusi turizmo vadybininkė Modesta Genytė sakė, kad vasarą TIC dirbo kasdien: darbo dienomis nuo 8 iki 18 val., savaitgaliais – nuo 9 iki 15 val.

Kas atsakingas už darbo laiko pakeitimą jį negalėjo pasakyti: „Turistai labiau keliauja savaitgaliais, o iki 17 valandos žmonės dirba, tad tų turizmo žinių po darbo jau negautų“, – dar pasvarstė darbuotoja.

Susisiekus su TIC direktore Adele Mazeliauskiene paaiškėjo, jog įvyko nesusipratimas (ne taip suprasta informacija TIC viduje) ir dėl to feisbuke buvo paskelbtas klaidingas darbo laikas: iš tikro TIC darbo dienomis nuo šiol bus atviras nuo 8 iki 17 val., o savaitgaliais – nuo 9 iki 14 val.

„Trečias etatas ir buvo skirtas tam, kad galėtume pailginti darbo laiką“, – teigė A. Mazeliauskienė pridurdama, jog anksčiau, turint tik 2 darbuotojas, buvo sudėtinga jas ir atostogų išleisti, ir patenkinti turistų poreikius. Direktorės teigimu, darbo laiką TIC, kaip atskira įstaiga, nusistato pati, atsižvelgdama į LR darbo kodeksą ir lankytojų srautą.

Tačiau taip ir liko neaišku, kodėl šis nesusipratimas įvyko, o visuomenė, nors ir trumpam, buvo suklaidinta.

Irma Antanaitytė

Karolio Bakūno nuotr.

 1,398 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes