Kretingos „Minija“ Lietuvos futbolo čempionato 1-ojoje lygoje ir toliau skriaudžia lyderius. Prieš daugiau nei savaitę Gargžduose rezultatu 4:1 pažeminę antroje vietoje žengiančią „Bangą“, praėjusį sekmadienį kretingiškiai namuose rezultatu 2:1 įveikė ir ketvirtąją vietą užimančią Alytaus „Dainavą“.

Rungtynes

gadino lietus ir vėjas

Sakoma, kad futbolas žaidžiamas bet kokiu oru.

Tačiau praėjusį  sekmadienį  „Minijai“ susitikus su „Dainava“ prastesnį orą buvo sunku ir įsivaizduoti. Po pietų žemę pradėjęs merkti lietus susitikimo pradžioje visai įsismarkavo. Oro sąlygas blogino ir stiprus vėjas, tad abi komandos rungtynes pradėjo  labai atsargiai.

Žaidėjai slidinėjo,  šlapia žolė stabdė pažeme riedantį kamuolį, todėl ir vienai, ir kitai komandai suklysti  buvo galima labai greitai.

Įvertinęs tokias sąlygas „Minijos“ treneris Valdas Trakys vyrų paprašė žaisti kuo paprastesnį futbolą – keli trumpi kamuolio paritenimai  vienas kitam aikštės viduryje ir  ilgas perdavimas į priekį tikintis, kad pasinaudojus varžovų gynėjų klaida kamuolį perims Kretingos komandos puolėjai.

Tokia taktika pasiteisino – pirmąjį kėlinį pavėjui žaisdami kretingiškiai prie „Dainavos“ vartų sukūrė kelias pavojingas progas.  Geriausią galimybę pelnyti pirmąjį įvartį įpusėjus kėliniui turėjo A. Solovjovas, kuris po G. Juškos perdavimo smūgiavo į vartus iš keliolikos metrų ir paskutiniu momentu griūdamas Alytaus komandos vartininkas koja sugebėjo kamuolį nukreipti  už aikštės linijos.

Baigiantis kėliniui abi komandos vengė atviro žaidimo ir žaidė daugiau aikštės viduryje siekdamos iki pertraukos išlaikyti  nulines lygiąsias.

Įvarčiai krito

antrajame kėlinyje

Prasidėjus antrajam kėliniui bent jau lietus liovėsi lyti ir žaidimas tapo kiek greitesnis.

 „Dainava“ pamėgino žaisti aktyviau ir  50 minutę buvo nubausta: po aikštės viduryje laimėtos dvikovos sekė greitas Youssouf Traore prasiveržimas kairiu kraštu ir jo perdavimą į baudos aikštelę užbaigė prie kamuolio suskubęs Gvidas Juška – 1:0.

Išsiveržę į priekį ir norėdami išsaugoti rezultatą kretingiškiai atsitraukė prie savo vartų ir leido alytiškiams perimti  iniciatyvą, tačiau varžovai prie šeimininkų vartų nieko pavojingo nesukūrė, o „Minija“ nuolat grasino staigiomis kontratakomis.

Iki susitikimo pabaigos likus žaisti 12 minučių buvo pakeistas žaisti ant šlapios žolės taip ir neprisitaikęs bei savo greičio pademonstruoti negalėjęs geriausias „Minijos“ puolėjas Y.Traore. Vietoj jo buvo išleistas penktasis gynėjas Ainis Vilavičius.  

Sustiprinta komandos gynyba ir staigūs „Minijos“ išpuoliai pasiteisino. Baigiantis rungtynėms  84 minutę greita kretingiškių ataka  netoli baudos aikštelės buvo nutraukta pažeidus taisykles. Baudinį realizuoti ėmėsi G. Juška. Į vartus smūgiuotas kamuolys netikėtai lietė varžovų sienelėje stovėjusio „Dainavos“ žaidėjo Jose Balantos galvą ir vartininkui netikėtai pakeitęs kryptį kamuolys įskriejo į vartus – 2:0.

Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 6 minutes toks rezultatas „Minijai“ leido patikėti ranka pasiekiama pergale ir kretingiškiai susispaudė gynyboje stabdydami  į  šeimininkų vartų šturmą pakilusius svečius.

Pirmąją teisėjo pridėto laiko minutę „Dainavos“ žaidėjui Renatui Banevičiui pavyko sušvelninti rezultatą – 2:1.

Rungtynės Šiauliuose

komandai – garbės reikalas

Po šios pergalės  su 32 taškais „Minija“ pakilo į 9 vietą ir taškais prisivijo vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidusią FC „Kupiškio“ komandą.      

Kretingiškiams šiame sezone dar liko žaisti 5 rungtynes, kurios yra labai svarbios norint kilti dar aukščiau, nes bus susitinkama su turnyrinės lentelės kaimynais.

Ateinantį šeštadienį „Minija“ varžysis  su 6 vietą užimančia „Šiaulių“ komanda. Pergalės atveju   kretingiškiai nuo šiauliečių atsilikimą sumažintų iki vieno taško.

„Minijos“ komandos trenerio V.Trakio teigimu, tai bus principinės ir atkaklios rungtynės.

Pirmajame rate su „Šiauliais“ žaisdama namie „Minija“ pasiekė lygiasias 1:1. Tačiau varžovams užkliuvo mūsų komandos štabo padaryta apmaudi klaida.

Pagal lygos nuostatus, komandoje per rungtynes turi žaisti ne vyresnis nei 2000 metais gimęs žaidėjas. Baigiantis susitikimui buvo neapsižiūrėta, kad po keitimo į aikštę įbėgo metais vyresnis „Minijos“ žaidėjas. Jis nespėjo net prie kamuolio prisiliesti, kai po 4 minučių susidūrimo su varžovu metu gavo traumą ir buvo pakeistas kitu dar jaunesniu žaidėju.

Tačiau ši apmaudi  klaida šiauliečiams leido pareikšti protestą ir vietoj lygiųjų „Minijai“ buvo užskaitytas techninis pralaimėjimas.

„Jei ne tas atvejis, mes dabar turėtume 33 taškus ir būtume aštunti, o „Šiauliai“ su 34 taškais rikiuotųsi  greta. Tad kitą šeštadienį aikštėje mūsų vyrai apmaudžiai prarastą tašką norės atsiimti su kaupu“, – teigė V. Trakys.       

Alvydas Ziabkus

FK Minija nuotr.

 1,285 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes