Po dviejų savaičių grūšlaukiškiai kaimo pašto nebeturės. Nuo spalio 4 dienos šiame pašte teiktos paslaugos bus perkeltos į Darbėnų paštą. Tokį sprendimą AB „Lietuvos paštas“ priėmė įvertinęs gyventojų srautus ir pašto pastato poreikį.

Tiesa, be pašto paslaugų Grūšlaukės gyventojai neliks. Kaip informavo „Lietuvos pašto“ atstovė Aušra Kurtkutė, pašto korespondencijos, siuntų ir prenumeruojamų leidinių pristatymo tvarka nesikeis – kaip ir iki šiol, viską į namus pristatys laiškininkai.

Žinia dėl uždaromo pašto kaimo gyventojų, regis, itin nenuliūdino. „Aš ir iki šiol tame pašte nesilankiau. Nuvažiavusi apsipirkti į Darbėnus prireikus ir į paštą užsuku“, – sakė Grūšlaukėje sutikta Stanislava iš gretimo Akmenalių kaimo.

 Jai pritarė ir patys grūšlaukiškiai.

„Iš tiesų nei šilta, nei šalta, kad pašto nebebus. Mokesčius daugelis dabar terminaluose moka. Kokios smulkmenos, pavyzdžiui, vokų, parduotuvėse galima nusipirkti.

Siuntinius jau ir taip dažniausiai veždavome į Darbėnus ar Kretingą. Pašto reikėjo nebent garbaus amžiaus žmonėms, tiems, kurie neturi automobilio, kaip nuvažiuoti iki Darbėnų.

Kadangi, kaip rašoma skelbime, siuntos ir prenumeruojami leidiniai bus pristatomi, kaip ir anksčiau, jokios tragedijos dėl to, kad uždaro paštą, tikrai nebus“, – tvirtino pašnekovai.

Prieš du mėnesius, rugpjūčio 6 d., buvo uždarytas Kurmaičių paštas.          

Laima Stonkuvienė

 1,476 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes