Praėjusio šeštadienio rytą pliaupęs lietus neišgasdino  tradicinės Rudens derliaus šventės dalyvių, kurie susirinkę Rotušės aikštėje pagerbė rajono žemdirbius, amatininkus bei įvairiausių  liaudiškų tradicijų puoselėtojus.

Nuo ankstaus ryto prasidėjusi mugė į vieną vietą Rotušės aikštėje subūrė daugelį įvairiausius dirbinius siūliusių tautodailininkų, kulinarų, ant kurių prekystalių rikiavosi medžio, metalo, akmens dirbiniai, mezginiai, siuviniai bei kitokios gėrybės.

Sūrių gamintojai pirmąkart surengė „Sūrių alėją“. Mugės lankytojai stebėjo, kaip gaminamas žemaitiškas sūris, daugelis pirmą kartą gyvenime skanavo pieno šampaną.

Savo sugebėjimais rudeniškai papuošti namus pasidalijo rajono „Seniūnijų kiemelio“ dalyviai, kaimo muzikantai linksmino trankia muzika, dainomis.

Šventėje dalyvavę medžiotojai bei žvejai vaišino žuviene ir žvėriena, o ugniagesiai pademonstravo savo turimą techniką, kurią galėjo išbandyti ir maži, ir dideli šventės dalyviai.

Aplankiusiųjų prekiautojų palapines, paragavusių įvairių skanėstų aikštėje laukė muzikantai, dovanoję ir per lietų linksmai skambėjusias dainas.

Prieš pietus švente pasidžiaugė ir pati gamta – tamsūs debesys nuslinko šalin, dangus išsigiedrijo, o po pietų trumpam buvo švystelėjusi ir saulutė.

Šventės kermošiaus prekybininkai džiaugėsi pirkėjų dosnumu, kurie ne tik gausiai pirko kasdienai naudojamas daržoves bei maisto produktus, bet ir negailėjo pinigų atminimui skirtiems suvenyrams.     

„Švyturio“ inf.

 1,063 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes