Rimantas Žiaušys. Facebook nuotr.

Vakar įvykusiame konkurse SĮ „Kretingos komunalininkas“ direktoriaus pareigoms užimti nugalėtoju tapo 55-erių kretingiškis Rimantas Žiaušys.

Konkurso SĮ „Kretingos komunalininkas“ direktoriaus pareigoms užimti komisijai buvo pateikta net 11 prašymų, tačiau konkurse dalyvavo 9 pretendentai. Vieno pareiškėjo pateikti dokumentai neatitiko reikalavimų, o kitas neatvyko.  Vadovauti Kretingos rajono komunalininkams siekė vien vyrai.

Konkursas tęsėsi daugiau kaip keturias valandas. Savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė „Švyturiui“ teigė, jog jo eiga buvo sudėtinga, nes visi pretendentai buvo pakankamai stiprūs, turintys panašaus darbo patirties. Tad penkiems komisijos nariams įvertinti kiekvieno sugebėjimus buvo nelengva.

Užimti Kretingos rajono savivaldybės kontroliuojamos įmonės vadovo kėdę pretendentai atvyko ne tik iš Kretingos, bet ir iš Palangos, Neringos, Klaipėdos. Visi vyrai ir visi peržengė žemiausią galimą 6 balų ribą.

Administracijos direktorė J. Girdvainė patikino, jog nebuvo nė vieno pareiškėjo, kuris dabar dirbtų Savivaldybės administracijoje ar savivaldybės įmonėse.

Kada R. Žiaušys pradės dirbti SĮ „Kretingos komunalininkas“ vadovu, priklausys nuo to, kada bus gauta Specialiųjų tyrimų tarnybos pažyma.

Antroji vieta konkurse atiteko Kretingos rajono gyventojui Pauliui Ruškui, šiemet įvykusiuose savivaldos rinkimuose kandidatavusiam į Savivaldybės tarybą liberalsąjūdiečių sąraše. Jis nugalėtojui nusileido tik dviem dešimtosiomis balo – R. Žiaušys surinko 9,4 balo, o P. Ruškus – 9,2 balo.

„Konkurse dalyvavo daug stiprių pretendentų, o ir klausimai nebuvo labai lengvi. Mano pergalę tikriausiai nulėmė programinės nuostatos“, – „Švyturiui“ sakė R. Žiaušys.

Anot jo, komunalininko rūpesčiai jam nėra svetimi. Daugiau kaip šešerius metus teko dirbti AB „Lietuvos geležinkeliai“, kur reikėjo rūpintis viso Klaipėdos regiono ūkiniais reikalais.

Kandidatuoti į „Kretingos komunalininko“ vadovus jį paskatinę draugai.

„Šiokių tokių abejonių buvo, tačiau draugai padrąsino, tikino, jog susitvarkysiu“, – sakė R. Žiaušys.

Pasak konkurso laimėtojo, teko girdėti apie buvusią ne itin gerą darbo atmosferą įmonėje. Todėl pirmiausia jis ketina savo darbą pradėti nuo žmogiškųjų išteklių gerinimo, nuo tinkamo bendravimo su darbuotojais.

Aukštąjį inžinieriaus statybininko išsilavinimą turintį R. Žiaušį, dabar dirbantį Klaipėdos UAB „Klaistvita“ projektų vadovu, namuose laukia žmona, o du vaikai gimtuosius namus jau palikę ir gyvena savarankiškai.

Aistas Mendeika

Nuotr. iš asmeninės „Facebook“ paskyros.

 1,977 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes