Paskutinėse namų rungtynėse praėjusį šeštadienį su Lietuvos futbolo pirmosios lygos lyderiais Telšių „Džiugo“ komanda susitikę kretingiškiai sužaidė du skirtingus kėlinius, tačiau pasivyti tolokai pabėgusių varžovų „Minijai“ pritrūko laiko.

Pasigirdus finaliniam rungtynių teisėjo švilpukui „Džiugo“ vartininkas Kęstutis Pilipavičius iš džiaugsmo trinktelėjo delnu į žemę.  Džiūgauti buvo dėl ko – antrajame kėlinyje „Minija“ rezultatą sušvelnino iki minimumo ir svečius buvo visiškai prispaudusi prie jų vartų.

Išlyginamasis įvartis tiesiog brendo, todėl pasibaigus rungtynėms telšiškiai neslėpė džiaugsmo iš Kretingos išsivežę pergalę, o ne lygiąsias.

Praėjusį šeštadienį Kretingos stadione įvyko ir dar vienas svarbus pirmosios lygos įvykis – čia paaiškėjo čempionai. Įveikęs „Miniją“ iki pirmenybių pabaigos likus dviem turams „Džiugas“ užsitikrino čempionų medalius ir vietą Lietuvos futbolo aukščiausioje lygoje kitame sezone.

Šeimininkai

nusileido meistriškumu

Lygos lyderiai savo meistriškumo pranašumą įrodė jau pačioje rungtynių pradžioje.  Iš karto perėmę iniciatyvą varžovai trumpais tiksliais perdavimais kontroliavo kamuolį ir visiškai dominavo visoje aikštėje.

„Minijos“ bandymai chaotiškai atakuoti individualiais prasiveržimais arba aklai siunčiant kamuolį į priekį baigdavosi niekuo ir jokios grėsmės svečiams nesukūrė.

Užtat klaidų kretingiškių gynyboje netrūko.  Jau 10 minutę „Minijos“ gynėjų nesugaudytas rezultatyviausias telšiškių žaidėjas Andrius Lipskis įsiveržė į baudos aikštelę ir pelnė pirmąjį įvartį.

Atsilikdami kretingiškiai bandė pakeisti įvykių eigą aikštėje, tačiau techninis brokas priimant kamuolį, netaiklūs perdavimai neleido perimti iniciatyvos.

O klaidos gynyboje niekur nedingo.  Baigiantis kėliniui 37 minutę savo aikštės pusės viduryje paskutinis likęs Kretingos komandos gynėjas Gražvydas Steckys per arti prisileido „Džiugo“ legionierių Leonardo Antonio, kuris perėmė kamuolį ir vienas išbėgęs prieš „Minijos“ vartininką Ernestą Grudį pelnė antrą įvartį.

Aikštės šeimininkai iš karto puolė į atakuoti ir po 4 minučių vėl buvo nubausti.

Po eilinio nesėkmingo bandymo individualiai prasiveržti kraštu, kretingiškiai prarado kamuolį, o greičiu šeimininkus aiškiai pranokę „Džiugo“ žaidėjai surengė staigią kontrataką ir iš krašto gavęs perdavimą baudos aikštelėje A. Lipskis pelnė trečią įvartį – 0:3.

Kretingiškiai nepalūžo

Po tokio triuškinančio kėlinio, kai komanda sudaužoma jo pabaigoje, bet kuriai ekipai būtų nusvirusios rankos.

Tačiau „Minijos“ futbolininkai atsitiesė ir po pertraukos lyderiams visa jėga kibo į atlapus. Žaidimas persikėlė į „Džiugo“ aikštės pusę, o Kretingos futbolininkai vienas po kito grasė varžovų vartams.

Jei pirmajame kėlinyje „Minijos“ atakos dažniausiai užgesdavo dar baudos aikštelės prieigose, antroje rungtynių pusėje žiūrovai sulaukė pavojingesnių smūgių ir kovos dėl kamuolio prie pat vartų.

Perimta iniciatyva įvarčiu baigėsi 63 minutę.  Dešiniajame baudos aikštelės kampe apie 20 metrų nuo vartų buvo paskirtas baudinys.  Prie kamuolio stojęs Gvidas Juška stipriu smūgiu jį nukreipė į vartų kampą, o šuoliu komandą bandęs gelbėti vartininkas kamuolio nepasiekė – 1:3.

Įmušę įvartį kretingiškiai pasijuto lyg ant sparnų ir dar 15 minučių trukęs atakų škvalas baigėsi antru įvarčiu.  Jį pelnė netoli vartų perdavimo iš krašto sulaukęs Paulius Juška – 2:3.

Pajutę, kad atsirado reali galimybė išlyginti rezultatą ir išgelbėti bent tašką „Minijos“ žaidėjai tiesiog apgulė vartus, bet skuboti veiksmai puolime nebuvo sėkmingi ir gerokai išgąsdintas „Džiugas“ rezultatą išsaugojo iki rungtynių pabaigos.

Galimybė užimti 8 vietą –

komandos rankose

Šiose rungtynėse komandos puolimas būtų buvęs neabejotinai efektyvesnis, jei „Minijai“ būtų galėjęs padėti vienas rezultatyviausių žaidėjų Ernestas Andriušis.  Tačiau jis su Lietuvos devyniolikmečių rinktine buvo išvykęs į Europos čempionato atrankos turą Serbijoje.

Dėl gautų geltonų kortelių rungtynes turėjo praleisti ir puolėjas Ainis Vilavičius.

Rungtynėse su „Džiugu“ komanda buvo be vyriausiojo trenerio Valdo Trakio, kuris vadovauja į Serbiją išvykusiai Lietuvos jaunių rinktinei.

Pralaimėjusi „Minija“ iš septintos vietos smuktelėjo į devintąją, bet iki čempionato pabaigos galimybę pakilti vienu laipteliu dar išsaugojo.

Po 38 taškus su „Minija“ turi ir Kauno „Hegelmann“ komanda, tačiau kauniečiai vieneriomis rungtynėmis yra sužaidę mažiau.

Šį savaitgalį įvyksiantį priešpaskutinį turą „Minija“ praleidžia, o turnyrinės lentelės kaimynai namuose susitinka su lygos autsaidere Vilniaus „Žalgirio B“ komanda, kuri šiame sezone pasiekusi vos 5 pergales užima 13 vietą.

Tačiau ir kauniečių pergalės atveju 8 vietos likimas vis vien bus Kretingos komandos rankose, nes paskutines pirmenybių rungtynes „Minija“ Kaune žaidžia būtent su „Hegelmann“.

Kretingos komandai laimėjus, „Minija“ užimtų 8 vietą, nes pirmajame rate tarpusavio rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Alvydas Ziabkus

Fk “Minijos” nuotr.

 1,330 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes