Užpraėjusį šeštadienį Lietuvos futbolo pirmosios lygos lyderiams ir nugalėtojai Telšių „Džiugo“ komandai nusileidusi minimaliu įvarčių skirtumu 2:3 Kretingos „Minija“ iš tiesų šventė pergalę rezultatu 3:0.

Toks iš pirmo žvilgsnio neįmanomas scenarijus tapo įmanomu Lietuvos futbolo federacijai patenkinus kretingiškių protestą.  Abiejų komandų tarpusavio susitikimo rezultatas buvo anuliuotas, o „Minijai“ įskaityta techninė pergalė rezultatu 3:0.

Žaidė be jaunesnio futbolininko

Po rungtynių išstudijavę susitikimo protokolus „Minijos“ komandos vadovai pastebėjo, kad „Džiugo“ komandoje visą pirmą kėlinį aikštėje nebuvo pasirodęs jaunesnis nei 2000 metų sausio 1 dieną gimęs Lietuvos futbolininkas.

Lietuvos futbolo federacijos varžybų nuostatai reikalauja, kad pirmosios lygos rungtynėse privalomai žaistų atitinkamo jaunesnio amžiaus lietuvių futbolininkai.

Reikalaujamo amžiaus „Džiugo“ futbolininkas į aikštę buvo išleistas tik antrąjį kėlinį.  Beje, per tą kėlinį „Minija“ į varžovų vartus įmušė du „sausus“ įvarčius.

„Padavę protestą mes buvome įsitikinę, kad jis bus patenkintas, nes už analogišką pažeidimą mums buvo atimtas taškas pirmojo rato rungtynėse su „Šiauliais“, – pasakojo komandos treneris Valdas Trakys.

Tuomet lygiosiomis sužaidusi „Minija“ likus 5 minutėms iki rungtynių pabaigos buvo priversta pakeisti savo jaunąjį žaidėją, nes jis patyrė traumą.  Per neapsižiūrėjimą vietoj jo į aikštę buvo išleistas kiek vyresnis futbolininkas.

Šios klaidos pakako, kad ją pastebėjusios „Šiaulių“ komandos protestas būtų patenkintas – vietoj lygiųjų kretingiškiams buvo užskaitytas techninis pralaimėjimas.

Gali pasiekti septintą, bet nukristi ir į devintą

Neplanuota pergalė prieš „Džiugą“ pakeitė Kretingos komandos padėtį turnyrinėje lentelėje.

Dabar su 41 tašku „Minija“ yra aštunta ir iki pirmenybių finišo likus vienam turui taškais susilygino su vienu laipteliu aukščiau esančia Kauno „Hegelmann“ komanda.

Paskutines rungtynes svečiuose kretingiškiai ir susitinka su šiais lentelės kaimynais.

Lygiųjų „Minijai“ nepakanka, nes ir pirmosios tarpusavio rungtynės Kretingoje baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Tuomet būtų skaičiuojamas komandų įmuštų ir praleistų įvarčių santykis, o jis yra gerokai didesnis kauniečių.

„Minijos“ pralaimėjimo atveju kretingiškius dar gali pasivyti tašku atsiliekanti Jonavos komanda, kuri Kėdainiuose susitinka su ketvirtos vietos siekiančiu „Nevėžiu“.

Dega noru sezoną baigti pergale

„Neplanuota techninė pergalė prieš „Džiugą“ iš esmės nieko nepakeitė – viskas ir prieš tai buvo mūsų rankose ir pergalės atveju mes aplenktume „Hegelmann“.

Tuomet „Minijai“ dar koją galėjo pakišti Jonava, kuri sėkmingai sužaidus su „Nevėžiu“ būtų pakilusi į 7 vietą.

Dabar skirtumas tik tas, kad „Minijai“ siekiant šios vietos trūksta tik pergalės Kaune ir mums nereikia žvalgytis į „Jonavą“, – galimas turnyrinės lentelės dėliones aiškino V. Trakys.

Anot jo, rungtynėse su „Hegelmann“ kretingiškių komandai negalės padėti saugas Aurimas Skurdelis, kuris su Lietuvos salės futbolo rinktine išvyko į stovyklą Barselonoje.

„Visi kiti žaidėjai ruošiasi rungtynėms ir dega noru šį sezoną baigti pergale ir aukšta vieta lentelėje.

Tai žymiai geriau nei kad tos rungtynės nieko nebelemtų“, – apie sekmadienio susitikimą su kauniečiais kalbėjo „Minijos“ treneris.

Alvydas Ziabkus

 1,033 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes