Dėl skirtingų statybos darbų nesuderinimo futbolo aikštę rekonstruojantis rangovas buvo priverstas stabdyti savo darbus ir laukti, kol į objektą galės įvažiuoti technika.

Dėl Lietuvos futbolo federacijos (LFF) neįgyvendinto pažado padovanoti dirbtinę futbolo aikštės dangą nusivylęs Kontrolės komitetas pabandė prikibti prie aikštės paruošiamųjų darbų kokybės. Tačiau  surasti ką nors blogo nepavyko, nors Savivaldybės administracijos vadovai atsakyti į visus klausimus irgi neįstengė.

Jau ne kartą įvairiuose posėdžiuose kalbėta apie futbolo treniruočių aikštės rekonstrukciją, apie LFF žadėtą dirbtinę dangą, jos gavimo ar negavimo galimybes, apie jau išleistus pinigus ir galbūt dar būsimas išlaidas. Tačiau šįkart Kontrolės komiteto nariai išsakė abejones dėl padarytų darbų kokybės ir pakvietė pasiaiškinti Savivaldybės administracijos vadovus.

Pasak Kontrolės komiteto pirmininkės Jolitos Vaickienės, neaišku, kodėl padaryti kai kurie projektiniai pakeitimai, pagal kuriuos panaudotos ne tokios medžiagos, kokios buvo numatytos. Jos nuomone, tai gali pabloginti darbų kokybę, vėliau gali atsirasti problemų, kurioms išspręsti bus reikalingos papildomos lėšos iš rajono biudžeto.

Tačiau Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Povilui Černeckiui pavyko sėkmingai atremti priekaištus. Pasak jo, padaryti pakeitimai bei panaudotos kitokios medžiagos atitinka projektinius kokybės reikalavimus. Tai patvirtina ir dokumentai.

Be to, futbolo aikštę rekonstruojantis rangovas už tą pačią kainą padarė daugiau darbų nei buvo numatyta. Kad jie buvo būtini, paaiškėjo jau dirbant.

Direktoriaus pavaduotojas pritarė pastebėjimui, jog nebuvo suderinti kai kurie aikštės ir bevardės bei Savanorių gatvių rekonstrukcijų, Sporto komplekso aplinkos sutvarkymo darbai. Todėl aikštėje dirbantis rangovas buvo priverstas darbus sustabdyti, nes į objektą negalėjo įvažiuoti technika. Šiuo metu  darbai jau tęsiami.

Ar tikrai kitais metais Kretingą pasieks dirbtinė aikštės danga, vis dar neaišku, nors meras Antanas Kalnius tikisi, kad ji bus ir iš rajono biudžeto už ją mokėti nereikės. Jis taip pat pasidžiaugė, jog ji dar neatvežta, nes nebūtų kur sandėliuoti.

Vis dėlto į visus klausimus atsakyti negalėjo ir P. Černeckis. Todėl Kontrolės komitetui pasiūlyta į kitą posėdį pakviesti aikštės rekontrukciją pradėjusios buvusios administracijos atstovus bei specialistus.

Kontrolės komiteto nariai turėjo pastabų Verslo rėmimo 2016–2019 metų programos vykdymui. Išnagrinėjus, kur ir kam buvo skirti  pinigai, nutarta,  jog rajono biudžete numatomų 5 tūkst. eurų  nepakanka. Tokia  pinigų suma tikrai neskatina gyventojų steigti naujas įmones ar užsiimti individualia veikla, juo labiau kurti naujas darbo vietas.

Todėl nutarta siūlyti Savivaldybės tarybai, kad kitų metų biudžete verslui remti būtų numatyta bent 50 tūkst. eurų.

Aistas MENDEIKA

 1,257 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes