Nidos gatvėje rudenį galybė duobių neišnyksta.

Kitąmet Nidos gatvėje gyvenantys kretingiškiai sulauks pokyčių – beveik nuolat duobėmis išmuštą gatvę planuojama rekonstruoti. Joje turėtų atsirasti ne tik asfaltuota važiuojamoji dalis, bet ir šaligatviai.

Kiekvieną rudenį žvyruotos gatvės tampa sunkiau pravažiuojamos, o automobilių vairuotojams sukeliančios daugiau rūpesčių. Pėstieji irgi nesijaučia patogiai, kai tenka bėgioti tarp duobių ir tikėtis, jog pravažiuojanti transporto priemonė netėkštelės purvino vandens porcijos.

Kretingoje esančios Nidos gatvės gyventojams tokia rudeninė kasdienybė tęsiasi jau ne vieną dešimtmetį. Šioje gatvėje gyvenanti Jūratė Lencevičienė „Švyturiui“ pasakojo, jog vasarą į neseniai įrengtą vadinamąjį Nidos stadioną važiuojantys automobiliai kelia kamuolius dulkių, o rudenį atsiranda galybė purvo.

Nidos gatvės gyventojai ne kartą padėti prašė ir Kretingos miesto seniūnijos, ir Savivaldybės administracijos. Negalima sakyti, jog nepadėjo. Kartais pravažiuoja duobes užlyginantis greideris, kartais gatvė palaistoma druskingu vandeniu, dėl kurio nebekyla dulkės.

Tačiau bėdos kasmet kartojasi. Jas įveikti sudėtinga ir šioje gatvėje gyvenančiam Savivaldybės tarybos nariui Raimundui Puškoriui.

„Nidos gatvė seniai įrašyta į remontuotinų žvyruotų gatvių sąrašą, tačiau kažkaip tas remontas vis nukeliamas vėlesniam laikui. Kaimynai, kiek galime, pasitvarkome savomis jėgomis. Patys gatvėje įrengėme šiokią tokią lietaus vandens kanalizaciją. Anksčiau būdavo dar baisiau, kai vanduo pakalnėn tekėdavo viduriu gatvės, ją išplaudavo“, – pasakojo R. Puškorius pridurdamas, jog kitąmet gatvė tikrai bus remontuojama.

Gyventojų pastangomis įrengta lietaus kanalizacija šiek tiek dar gelbsti nuo didesnių problemų.

Nors kitąmet, kaip tikimasi, Nidos gatvės gyventojai ir turės naują asfaltuotą dangą bei šaligatvį, neįveiktų bėdų dar bus. Žmonės vis dar stebisi, kodėl neseniai paklotos vandentiekio ir nuotekų trasos pasiekė ne visus gatvėje esančius namus.

UAB „Kretingos vandenys“ direktorius Tomas Jurgutis patikino, jog ir tiems Nidos gatvės gyventojams, kurie dar nesinaudoja centralizuotomis vandentiekio bei nuotekų tinklų paslaugomis, bus pagelbėta.

Pasak jo, naujos trasos paklotos visoje gatvėje, tačiau ne visi namai prie jos yra prijungti. Galbūt dėl lėšų stygiaus kai kurie gyventojai negalėjo to padaryti. Dabar aiškinamasi, kaip bendrovė kartu su Savivaldybe galėtų jiems padėti. Todėl tikimasi, kad pradėjus gatvės rekonstrukcijos darbus kartu darbuosis ir vandentiekio darbininkai, kurie įrengs įvadus.

Aistas MENDEIKA

 1,309 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes