Eismo saugumo komisija nusprendė, jog M. Daujoto progimnazijos teritorijoje yra pakankamai vieto įrengti vaikų išlaipinimo aikštelę.

Pagaliau bus patenkintas Marijono Daujoto progimnazijos vadovų prašymas pasirūpinti, kad tėvelių į mokyklą atvežti vaikai saugiai ją pasiektų – nuspręsta įrengti tam skirtą aikštelę.

Eismo saugumo komisija vakar įvykusiame išvažiuojamajame posėdyje nutarė progimnazijos teritorijoje įrengti vietą, kurioje galėtų sustoti vaikus atvežę automobiliai, o vaikai saugiai išliptų.

Pirmąkart svarstant pedagogų prašymą diskutuota apie situaciją Žemaitės alėjoje bei Vilniaus gatvėje. Analizuotos galimybės įrengti saugias mokinių išlaipinimo aikšteles. Tačiau bet kokie pakeitimai šiose gatvėse turi būti derinami su Automobilių kelių direkcija.

Apžiūrėję gatves bai progimnazijai priklausančią teritoriją Eismo saugumo komisijos nariai neabejojo, kad dabartinė situacija, rytinio piko metu susidaranti aplink žiedinę sankryžą, vaikams yra labai nesaugi. Taip pat trukdomas ir sklandus automobilių eismas. Mat mokinius atvežantys tėvai stengiasi juos išlaipinti arčiau mokyklos, o specialių vietų nėra.

Norint vaikų išlaipinimo aikštelę įrengti Žemaitės alėjoje, kad automobiliai galėtų šiek tiek įvažiuoti į progimnazijos teritoriją ir išlaipinę vaikus be kliūčių išvažiuoti, reikėtų išardyti dalį ką tik pakloto šaligatvio.

Vilniaus gatvėje tektų keisti gatvės rekontrukcijos techninį projektą.

Ir vienas, ir kitas variantas pareikalautų nemažai laiko ir lėšų. Be to, anot Komisijos pirmininko Povilo Černeckio, vargu ar pavyktų susitarti su Automobilių kelių direkcija.

Eismo saugumo komisijos nariai nusprendė nesistengti, kad vaikų išlaipinimo aikštelė būtų įrengta Vilniaus gatvėje. Tai pareikalautų daug laiko ir lėšų, nes tektų koreguoti jau paruoštą gatvės rekonstrukcijos techninį projektą.

Pasižvalgę po mokyklos teritoriją komisijos nariai „nustatė“, jog joje yra pakankamai vietos, kad atvažiavę automobiliai galėtų ir išlaipinti vaikus, ir apsisukti, ir stovėti. Reikia tik šiek tiek pakoreguoti erdves, sumažinti žaliuosius plotus bei pažymėti vietas, kuriose automobiliai stovėti gali, o kuriose – ne.

Kada į M. Daujoto progimnaziją mokinius atvežantys automobiliai netrikdys eismo sankryžoje ir vaikus išlaipins saugioje aikštelėje, kol kas neaišku. Šią žiemą tėveliams teks pasistengti ir patiems pasirūpinti mokinių saugumu.

Aistas MENDEIKA

 1,176 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes