Klaipėdoje atkakli kova truko tik iki pertraukos.

Regionų krepšinio lygos A divizione rungtyniaujantis Kretingos klubas savaitgalį įveikė abu varžovus ir iš turnyrinės lentelės vidurio gerokai trūktelėjo į viršų – su trimis pergalėmis bei su dviem pralaimėjimais atsidūrė penktoje vietoje.

Komandos treneris Arimantas Mikaločius neslėpė, kad tokį rezultatą nulėmė ir praėjusį savaitgalį vyrus lydėjusi sėkmė – penktadienio rungtynės namuose buvo laimėtos tik po pratęsimo ir vieno taško skirtumu.   

„Kretinga“ – Plungės „Olimpas“ – 81:80

Aktyviau susitikimą pradėję svečiai iš karto pabėgo į priekį ir 23:17 laimėję pirmą rungtynių ketvirtį po trijų antrojo kėlinio minučių jau buvo įgiję 9 taškų persvarą – 27:18.

Po tokio šturmo atsitokėję aikštelės šeimininkai įpusėjus rungtynėms sušvelnino persvarą ir pertraukai komandos išėjo esant trijų taškų skirtumui – 33:36.

Dar kartą „Olimpo“ krepšininkai antrojoje rungtynių pusėje ir po keturių žaidimo minučių buvo atitrūkę net 11 taškų – 46:35.

Tačiau tuomet prasidėjo tris minutes trukusi Kretingos komandai priklausiusi atkarpa, per kurią mūsų rajono krepšininkai pelnė 14 taškų, o varžovai atsakė tik dviem.

Tai buvo lemiamas susitikimo momentas, kuris perlaužė rungtynių eigą. Nors iki trečiojo kėlinio pabaigos plungiškiai dar atkūrė 4 taškų persvarą savo naudai, labiau pabėgti iki pat susitikimo pabaigos jiems taip ir nepavyko.    

Beveik visas rungtynes svečius vijęsi kretingiškiai ketvirtojo kėlinio pabaigoje įgijo keletos taškų persvarą, kurią išlaikė iki pat pabaigos. Likus 15 sekundžių varžovai išlygino rezultatą 68:68, tačiau paskutinioji ataka buvo nesėkminga.

Su sirena Rokas Šimkevičius metė nuo tritaškio linijos ir nepataikė. Trenerio A. Mikaločiaus manymu, jei būtų priimtas sprendimas veržtis po krepšiu, buvo galima tikėtis pražangų ir sėkmingų baudos metimų.

Leidus išlyginti  rezultatą nervų karas tęsėsi toliau. Tačiau rungtynių pabaigoje ramiau jautėsi „Kretingos“ krepšininkai, kurie likus 9 sekundėms pataikė abi baudas ir įgijo saugią 4 taškų persvarą 81:77.

Paskutinė varžovų ataka rungtynių baigčiai įtakos nebeturėjo. Aikštelės šeimininkai plungiškiams netrukdomai leido įmesti tritaškį, kuriuo varžovai rezultatą tik sušvelnino iki minimumo. 

Vėl lydėjo netaiklios baudos

Nepaisant to, kad abu paskutiniai kretingiškių baudų metimai pasiekė tikslą, netaiklios baudos ir šiame susitikime kretingiškiams kišo koją. Iš 42 metimų nuo baudos linijos tikslą pasiekė tik 23 metimai  (54,7 proc.).

Mesdami baudas varžovai buvo gerokai taiklesni – 16 taškų iš 22 metimų.

Plungiškiai geriau metė dvitaškius – 23 iš 40 (57,5 proc.), o  kretingiškiai –  20 iš 50 (40 proc.). Tačiau mūsų rajono komanda taikliau atakavo iš trijų taškų zonos – 6 taiklūs metimai iš 19 (31,5 proc.).

„Olimpo“ krepšininkai tiek pat tritaškių įmetė iš 32 kartų (18,7 proc.). Kretingos komanda dažniau klydo – 20 kartų. Svečiai kamuolį prarado 11 kartų.

Tačiau Kretingos komandos broką atakuojant krepšį kompensavo sėkminga kova po krepšiais. Mūsų klubo krepšininkai atkovojo 52 kamuolius, kai svečiai – tik 34.

Rezultatyviausias „Kretingos“ komandoje buvo Rokas Šimkevičius – 26 taškai ir Kornelijus Stonkus – 16 taškų. Tačiau naudingiausiu buvo pripažintas Rytis Zabita, pasiekęs dvigubą dublį – pelnė tik 11 taškų ir po krepšiais atkovojo 18 kamuolių.  

„LCC“ – „Kretinga“ – 66:80

Klaipėdos „LCC tarptautinio universiteto“ komanda kol kas yra lygos autsaiderė, tačiau A. Mikaločius prieš rungtynes vyrus perspėjo, kad neturėdami ko prarasti studentai gali iš visų jėgų kabintis į pergalę.

Taip ir atsitiko. Po pirmojo kėlinuko vos vienu tašku – 20:19 pirmavusi „Kretinga“ iki antrojo kėlinio pabaigos leido išlyginti rezultatą – 34:34.

Tačiau po pertraukos kretingiškiai greitai įrodė, kad šiuo metu už studentus yra pajėgesni. Dviejų greitų svečių atakų metu įkrito du tritaškiai ir kretingiškiai perėmė iniciatyvą į savo rankas. Trečiasis kėlinys buvo laimėtas 9 taškais – 57:48.

Per anksti patikėję pergale kretingiškiai ketvirtojo kėlinio pradžioje varžovams per dvi minutes leido pelnyti 6 taškus be atsako ir priartėti iki 3 taškų skirtumo.  Po šio šalto dušo „Kretingos“ krepšininkai laiku atsitokėjo ir gana greitai išaugino dviženklį skirtumą, kurio palaužti  šeimininkai nebesutirpdė.

Susitikime su LCC komanda kretingiškiai taikliau atakavo krepšį.

Sėkmingas rungtynes „Kretingos“ komandai sugadino betiksliai ginčai su pernelyg priekabiais teisėjais.

Trečiajame kėlinyje teisėjams įžvelgus vaidybą Tadas Maželis buvo nubaustas technine pražanga. Tokios pat pražangos sulaukė ir visa komanda, kai pro šalį prabėgantis teisėjas nuo atsarginių žaidėjų suolelio sklidusias varžybų emocijas įvertino kaip jam skirtą įžeidimą.

Rungtynių pabaigoje ginčytiną baudą gavęs Domininkas Matutis nesutikdamas su teisėjo sprendimu rankomis susiėmė už galvos. Tokią žaidėjo reakciją  teisėjai įvertino technine pražanga.

Jau pasibaigus rungtynėms D. Matutis su teisėjais bandė ginčytis dėl šio epizodo ir jo emocijos buvo įvertintos dar ir diskvalifikacine bauda.  

Kiekvieną techninę pražangą lyga baudžia 20 eurų bauda, o už diskvalifikacinę pražangą komanda turi sumokėti 150 eurų. „Kretingos“ klubo krepšininkai yra sutarę, kad už savo pražangas žaidėjai susimoka patys. Taigi, nesuvaldytos emocijos rungtynių pabaigoje D. Matučiui  kainuos 170 eurų. 

R.Zabita nustebino puikiu taiklumu

Po ilgos pertraukos šį kartą komandos trenerį A. Mikaločių vyrai pradžiugino taikliais baudų metimais. Regis, komanda šia liga persirgo ir rungtynėse su „LCC“ prametė vos 4 baudas iš 21 (80,9 proc.).

Taiklūs buvo ir dvitaškiai – 21 metimai iš 38 (55,2 proc.). Tačiau tritaškiai dažniausiai skriejo pro šalį – 7 taiklūs metimai iš 27 (25,9 proc.). 

„Kretinga“ mažiau darė klaidų – 11, kai varžovai klydo 17 kartų. Be to, mūsiškiai laimėjo kovą po krepšiais – atkovoti 36 kamuoliai, kai klaipėdiečiai sugriebė 29 kamuolius.

Komandą į pergalę vedė trys žaidėjai.

Kornelijus Stonkus ir Linas Jonuška pelnė po 18 taškų. Rytis Zabita, įmetęs 17 taškų ir atkovojęs 11 kamuolių, komandoje žaidė naudingiausiai.  Šis krepšininkas pasižymėjo ir taiklumu – įmetė 8 dvitaškius iš 9 metimų (88,8 proc).  

Dar 11 taškų pridėjo Rokas Šimkevičius ir 8 – Domininkas Matutis.   

Laukia rungtynės su lyderiais 

Dabar komandos penktadienį ir šeštadienį laukia dvi sunkios rungtynės namuose.

Pirmosiose kretingiškiai susitiks su gerai žinomai varžovais iš Raseinių. Praėjusiais metais ši komanda tapo reguliaraus sezono nugalėtoja ir ketvirtfinalyje su ja tris kartus susitikę kretingiškiai pralaimėjo tik po atkaklios kovos 1:2.

Įveikusi „Kretingą“ Raseinių komanda pernai nužygiavo iki finalo, kur nusileidusi Šilalės krepšininkams užėmė antrąją vietą.

Šeštadienį „Kretinga“ žais su vienais šių metų lygos lyderiais Kauno „Atletas LSU“ komanda, kuri iki šiol šiame sezone yra laimėjusi visas 6 rungtynes ir yra antra. Kauniečiai atsilieka tik nuo 7 pergales turinčio Vilkaviškio „Perlo“, kuris žaidė vieneriomis rungtynėmis daugiau.  

Pernai kretingiškiai kauniečius namuose įveikė ir pralaimėjo varžovų aikštelėje. Tačiau šį sezoną „Atletas LSU“ komanda yra gerokai atsinaujinusi, nes susirinko pusę šiemet subyrėjusios pajėgios Mažeikių komandos krepšininkų.  

Trečdalį pirmojo rato įveikę kretingiškiai nusiteikę kovingai.

„Demonstruojame gerą žaidimą. Turime tris pergales, o Kelmėje ir Tauragėje laimėtas rungtynes pralaimėjome labai apmaudžiai.

Jei prieš savaitgalį pavyks atsikratyti kai kurių klaidų, taikliai mėtyti baudas – galime tikėtis sėkmės“, – teigė komandos treneris A. Mikaločius.   

       Alvydas ZIABKUS

 1,163 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes