Iš sovietinius laikus menančio ir Dvaro parko teritoriją darkančio kažkada buvusio bendrabučio kitąmet ketinama pradėti gyventojų iškeldinimo procedūras.

Seniai puoselėjami planai nugriauti Kretingos muziejaus aplinką darkantį jo teritorijoje stovintį sovietmečio bendrabučio tipo pastatą po truputį stumiasi pirmyn.

Savivaldybės administracija nusprendė prašyti Tarybos pritarimo, kad kitų metų biudžete būtų galima numatyti lėšas, reikalingas namo gyventojams iškeldinti.

Avarinės būklės mūriniame name įsikūrusios kelios įstaigos bei socialinių būstų gyventojai neprieštarauja persikelti į kitas patalpas.

Kiek sudėtingiau yra su dviejų privačių butų savininkais. Pasak Savivaldybės administracijos direktorės Jolantos Girdvainės, kol kas konkretaus sutikimo keltis į kitą būstą iš jų negauta.

„Norint iškeldinti gyventojus, teks jiems nupirkti kitas gyvenamąsias patalpas. Savivaldybės tarybai pritarus, galėsime pradėti procedūras. Tikiuosi, kad susitarti su žmonėmis pavyks taikiai“, – sakė Savivaldybės administracijos vadovė.

Susitarimo sėkmė priklausys ir nuo turto vertintojų rekomendacijų, pagal kurias bus nustatoma numatomų pirkti gyvenamųjų patalpų kaina.

Savivaldybei taip pat teks paieškoti dar ir papildomai socialinių būstų, kurių rajone labai trūksta. Iškeldinamiems žmonėms šiuos papildomus būstus gali tekti pirkti.

Kažkada prie Kretingos muziejaus prilipdyto ir prieš keletą metų nugriauto priestato, kuriame veikė buvęs Žemės ūkio technikumas, dabar atstatoma buvusi grafų Tiškevičių dvaro veranda.

Muziejaus bendruomenės planuose – atkurti ir dar vieną parko teritorijoje buvusį fontaną.

Aistas MENDEIKA

 1,918 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes