Susitikimų metu vaikai atliko muzikinę programą.

Vakar į Kretingą suvažiavo penkių miestų lopšelių-darželių, besivadinančių tuo pačiu – „Žibutės“ –  vardu, vadovai ir pedagogai. Jie pasirašė bendradarbiavimo sutartį su analogiško pavadinimo Kretingos mokykla-darželiu.

Susitiks kasmet

Idėja suburti to paties pavadinimo ugdymo įstaigas kilo Kretingos mokyklos-darželio „Žibutė“ direktorei Snieguolei Bružei. Dar 2018 m. dalyvaudama konkurse šioms pareigoms užimti S. Bružė komisijai pristatė vieną iš savo uždavinių – suburti visas Lietuvos „Žibutes“.

„Žinojau, kad taip bendradarbiauja „Pasakos“, „Žilvičiai“, o „Žibutės“ – ne“, – apie savo idėjos ištakas pasakojo direktorė.

Kretingoje susirinko „Žibučių“ vadovai, pavaduotojai ir po kelias auklėtojas iš Vilniaus, Druskininkų, Šiaulių, Šilutės ir Panevėžio.

Šešioms įstaigoms pasirašius bendradarbiavimo sutartį sutarta bent kartą per metus susitikti vis kitame mieste. Burtas lėmė, kad kitąmet „Žibutės“ rinksis Šilutėje.

Vykdys bendrus projektus

„Kartu vykdysime įvairius projektus, – pasakojo S. Bružė. – Pavyzdžiui, mes turime renginį „Vaikų rankos džiugina žemę“, kurio metu iš gamtinių medžiagų vaikai kuria meną. Tarkim, šiemet „rašė“ žemaitiškus žodžius. Iki šiol šis renginys buvo regioninis, o dabar, tikiu, kad įsitraukus kitoms „Žibutėms“, jis išaugs ir į respublikinį. Be to, analogišką renginį „Rudens mozaika“ turi Šiaulių ikimokyklinio ugdymo įstaiga“.

Vienintelė Kretingos įstaiga yra mokyklos-darželio tipo, kitos į renginį atvykusios „Žibutės“ – lopšeliai-darželiai.

Ligita SINUŠIENĖ

 1,859 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes