Apie kitą rudenį  vyksiančius Seimo rinkimus pirmieji rajone prabilo socialdemokratai – LSDP Kretingos skyrius išsirinko būsimus kandidatus Kuršo vienmandatėje bei šalies daugiamandatėje apygardose.

LSDP Kretingos skyriaus visuotinis susirinkimas slaptu balsavimu nusprendė Kuršo vienmandatėje apygardoje deleguoti bendrapartietį Tomą Abelkį. Daugiamandatėje apygardoje kandidatu į Seimo narius nuspręsta deleguoti Rimvydą Šakinį.

Dėl abiejų į Kuršo vienmandatę apygardą pretendavusių kandidatų buvo balsuojama partijos skyriuje. Iš viso slaptame balsavime dalyvavo 52 rajono socialdemokratai.

Keletą biuletenių pripažinus negaliojančiais užtikrinta persvara laimėjo T. Abelkis, kuris sulaukė 34 partiečių palaikymo. Už  R.Šakinį balsavo kiek daugiau nei 10 skyriaus narių.  

Abu būsimuosius kandidatus pasiūlė skyriaus pirmininkas Virginijus Domarkas, kurio nuomone, būsimieji kandidatai turi pakankamai patirties ir gali sėkmingai dirbti Seime.

Ir privačioje bendrovėje „Klaipėdos Lytagra“ dirbantis T. Abelkis, ir dabartinis Vydmantų seniūnijos seniūnas R. Šakinis dalyvavo pavasarį įvykusiuose savivaldos rinkimuose, tačiau Savivaldybės tarybos nariais netapo.

Bet kretingiškių socialdemokratų kandidatų į Seimą duetas gali pasikeisti. Mat R. Šakinis ne itin veržiasi dalyvauti rinkimuose daugiamandatėje apygardoje, kurioje po reitingavimo partijoje jam gali atitekti ne itin aukšta vieta ir  galimybių tapti Seimo nariu būtų kur kas mažiau.

Todėl kretingiškiams LSDP nariams gali tekti daugiamandatei apygardai rinkti kitą kandidatą.

Kaip papasakojo Socialdemokratų partijos Kretingos rajono skyriaus senbuvis Valerijonas Kubilius, Mėguvos vienmandatėje apygardoje, į kurią patenka tik nedidelė rajono teritorija,  kretingiškiai socialdemokratai nusprendė nesivaržyti ir šią apygardą perleisti Palangos bičiuliams.

Savo ruožtu Mėguvos apygardą, į kurią patenka ir Skuodo rajono dalis,  Kretingos skyriui užleido Skuodo socialdemokratai.

Kitos rajone veikiančios politinės partijos kol kas tyli ir savo būsimų kandidatų į Seimą neskelbia. Kaip tokiais atvejais įprasta, stengiamasi paaiškinti, jog svarstoma, galvojama, diskutuojama.

Aistas MENDEIKA

 2,008 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes