Darbėniškiai vakar sukūrė gyvą neįgaliojo ir sveiko žmogaus ženklus. Darbėnų seniūnijos nuotr.

Darbėnuose – socialinė akcija

Prie Darbėnų gimnazijos susibūrę kelios dešimtys darbėniškių vakar sukūrė gyvą neįgaliojo ir sveiko žmogaus ženklus.

Taip ne tik buvo paminėta Tarptautinė neįgaliųjų diena, bet ir išreikštas solidarumas su savo rajono ir visos Lietuvos gyventojais, turinčiais negalią.

Socialinė akcija „Aš ir Tu – tai MES“ , globojama Prezidento Valdo Adamkaus, Lietuvoje organizuojama jau ne pirmą kartą, bet Kretingos rajono gyventojai į ją įsitraukė pirmąsyk.

„Manome, kad mes esame vieninteliai iš rajono“, – džiaugiasi bendruomenės pilietiškumu Darbėnų seniūnas Alvydas Poškys.

Dvimetrinis advento vainikas

Kūlupėnų Motiejaus Valančiaus  pagrindinės mokyklos auklėtoja Jurgita Gricienė su Kūlupėnų II-osios seniūnaitijos seniūnaite Irma Benetiene vakar pradėjo pinti didžiulį, apie 2 m skersmens kalėdinį vainiką Kūlupėnų originaliesiems suoliukams papuošti, kuriuos pagamino kalvis Rolandas Valančius.

„Vainiko kompozicija su kupolą primenančiu eglutės žaisliuku, simbolizuos mini astronominį pasaulį“, – aiškina idėjos autorė J. Gricienė.

Ji pasakojo, kad  pradinė kompozicijos idėja buvo kitokia, bet paskui buvo suprasta, kad techniškai tai įgyvendinti bus sudėtinga. Idėją kulūpėniškiai nusižiūrėjo internete ir ją pritaikė savo erdvei.

Rytoj įspūdinga eglišakiais ir pušų šakomis išpinta puošmena bus baigta.

Šventinius renginius seniūnijoje šį sekmadienį pradės adventinis koncertas – 13 val. Kūlupėnų Švento Motiejaus bažnyčioje.

Gruodžio 12 d. 18 val. bendruomenės nariai kviečiami į kalėdinį pasivakarojimą Motiejaus Valančiaus pagrindinės mokyklos aktų salėje. Čia tradiciškai bus pagerbti labiausiai seniūnijai šiais metais pasitarnavę kūlupėniečiai.

21 d. seniūnijos pačius mažiausiuosius aplankys Kalėdų senis su savo palydove elfe. Šventė mokyklos salėje bus skirta vaikams, dar nelankantiems ikimokyklinio ugdymo įstaigos bei darželinukams.

Kartena jau dabinasi girliandomis

Vakar karteniškiai pradėjo puošti savo gatves. Ruošdamiesi žiemos šventėms miestelio centre seniūnijos vyrai iškabino šventines girliandas.

Kitą penktadienį, gruodžio 13 d., miestelyje bus įžiebta Kalėdų eglė. Išpuošta žaliaskarė šventinėmis spalvomis nušvis prie Kretingos rajono kultūros centro Kartenos skyriaus.

Tačiau miestelį puoš ne viena eglė. Antroji, ne tokia didelė, bus padabinta prie seniūnijos Mokyklos gatvėje.

„Nors naujų girliandų ir neturime, puošiamės taip, kaip galime, džiaugiamės tuo, ką turime. Ateina gražiausia metų šventė ir ruošiamės jos renginiams savo bendruomenėje”, – sakė Kartenos seniūnė Arūnė Putvinienė.

Seniūnijų naujienas parengė Ligita SINUŠIENĖ

 1,354 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes