Prie bibliotekai dovanotų knygų stirtos išsirikiavo bibliotekininkė Milda Rogačiovienė (kairėje), vyresnioji bibliotekininkė Romutė Girskienė (dešinėje) ir knygas dovanojusi vydmantiškė Viktorija Viršilienė (viduryje).

Kretingos rajono Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos Vydmantų filialas netikėtai pasipildė 200 knygų, kurių vertė siekia per pustrečio tūkstančio eurų. Tokios dovanos biblioteka sulaukė iš savo ištikimos skaitytojos vydmantiškės Viktorijos Viršilienės.

Bibliotekos Vydmantų filialo vyriausioji bibliotekininkė Romutė Girskienė sakė buvusi gerokai nustebinta sulaukusi V. Viršilienės pasiūlymo priimti visą namuose turėtą biblioteką.

„Žmonės mums dažniausiai dovanoja po keletą knygų. Yra buvę, kad atneša dešimt, dvidešimt. Bet kad pasiūlytų visą kalną – 200 knygų, to dar nėra buvę“, – stebėjosi R. Girskienė.

Vienu ypu atsisakyti visos namų bibliotekos du vaikus auginančią vydmantiškę privertė į šeimą atsėlinusi bėda. Neseniai buvo nustatyta, kad vienas moters vaikas yra alergiškas knygų dulkėms, tad iš namų teko išnešti visas knygas.

O joms geriausia vieta – bibliotekoje. Kad V. Viršilienės sukauptas knygas galėtų skaityti visi vydmantiškiai.  

Bibliotekininkės atkreipė dėmesį, kad visos dovanotos knygos yra vos keletos metų senumo, bet atrodo kaip nupirktos naujos. Tai – populiarūs romanai, nuotykinė literatūra, detektyvai. Tos knygos, kurios ir yra skaitomiausios.

„Viktorija pasisakė, kad visas jas yra perskaičiusi, tad dauguma šių knygų yra skaitytos tik po vieną kartą“, – sakė R.  Girskienė.

Žinant, kad knygų kaina   dabar svyruoja nuo 10 iki 25–30 eurų, manoma, kad visų V. Viršilienės dovanotų knygų vertė gali perkopti ir  3 tūkst. eurų sumą.

M. Valančiaus bibliotekos Vydmantų filialas iš viso turi apie 13 tūkst. knygų.

Alvydas ZIABKUS

 1,252 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes