Prie svarbiausios miesto eglės – pro simbolinius metų vartus.

Kelionė į Kretingą Kalėdų seneliui šiemet buvo gana sudėtinga. Gerokai po rajoną paklaidžiojusį, sušalusį ir sulijusį svečią į Rotušės aikštę pagaliau atvežė pakelyje sutiktas policijos automobilis. Už kantrybę jo lietuje gausiai laukusiems kretingiškiams Kalėdų senelis padėkojo armonika pagrodamas kalėdinę melodiją.

Kalėdų senelis paklaidžiojo po Kretingą

Dar šventės išvakarėse Kalėdų senelis feisbuke pasiguodė, kad jo elniai nesugebėjo išspręsti ginčo ir išsiskirstė į skirtingas puses. Kadangi jų sugaudyti nepavyko, kilo sunkumų atvykti į Kretingą.

Po ilgų svarstymų – be šventės kretingiškių taigi nepaliks! – nusprendė pirmą kartą važiuoti traukiniu.

Juo į Kretingos traukinių stotį atpuškėjusio Kalėdų senelio kelionė į miesto centrą, kur turėjo vykti eglės įžiebimo ceremonija, buvo transliuojama tiesiogiai internetu. Svečias vis prasinešdavo, kurioje vietoje jis yra, ir sulaukdavo patarimų, kuriuo keliu geriau eiti.

Miesto nepažįstantis laukiamas svečias, suprantama, klaidžiojo nuo pat pradžių. Kažkodėl iškart ėjo ne tiesiai, o link iš toli matomo šviečiančio kryžiaus.

Nors čia jam buvo patarta sukti į dešinę ir visąlaik eiti nosies tiesumu, gal dėl seno savo amžiaus senelis nebesusigaudė ir nušlepseno prie statomo Sporto komplekso. Iš čia kažkodėl atsidūrė prie Kretingos muziejaus, o paskui – net prie Kūlupėnų ribos!

Atėjusieji į šventę lietaus nepabūgo

Aikštėje ir suaugusieji jau pradėjo nerimauti, tarpusavyje kalbėti, ko šventės organizatoriai leidžia Kalėdų seneliui taip vargti ir šalti. Jam patarta stabdyti pirmą pasitaikiusį automobilį ir kuo greičiau važiuoti pas nekantriai laukiančius vaikus.

Prakiuręs dangus lietumi visus susirinkusius į Rotušės aikštę išprausė kaip reikiant, tačiau žmonės nesiskirstė.

Šventės „Sninga iš meilės…“ rengėjų – Kretingos kultūros centro darbuotojų – sumanymų lietus taip pat nesujaukė. Šiek tiek nesklandumų būta tik dėl tiesioginės Kalėdų senelio kelionės į miesto centrą transliacijos.

Kad laikas, kol atvyks svarbiausias renginio dalyvis, neprailgtų, linksmino scenoje vienas kitą keitę dainininkai ir šokėjai.

Pagaliau prie eglės pasirodė ir paklydėlis Kalėdų senelis, kurį iki pat centro atvežė policijos pareigūnai.

Pavargęs bei sušalęs svečias džiaugėsi, kad kretingiškiai neišsigando lietaus bei vėjo ir jo sulaukusiems pagrojo armonika.

Karkasinę eglę pagyvino per 500 šakų

Tuomet jis išsitraukė dėžutę su stebuklingu mygtuku, kurį paspaudus kartu su Savivaldybės meru Antanu Kalniumi ir Seimo nariu Antanu Vinkumi sužibo ne tik pagrindinė rajono Kalėdų eglė, bet ir dekoracija su magiškais skaičiais 2020 – per juos galima pereiti kaip pro vartus.

Dvylikos metrų aukščio šventinė eglė šiais – Žemaitijos metais – papuošta tautiniais motyvais: atkartoti gyvybės medžio ir lietuviškos saulutės simboliai.

Karkasinė eglė sukurta iš daugiau nei 500 gyvų eglių šakų, o jos puošybai panaudota 50 LED dekoracijų, 100 aukso spalvos žaisliukų, beveik 700 metrų LED girliandų.

Gražia eglute besidžiaugiantiems kretingiškiams geros nuotaikos dozę dovanojo ir dainininkė, televizijos konkurso „Lietuvos balsas“ nugalėtoja Monika Marija. Pasibaigus jos koncertui, dangaus tamsumas nušvietė šventiniai fejerverkai. 

Miestą papuošė ir nykštukai

Šiemet kalėdinę nuotaiką Kretingoje kuria ne tik pagrindinė eglė Rotušės aikštėje ir tradiciniai papuošimai miesto gatvėse, bet ir visuose transporto žieduose žibančiomis lemputėmis išpuoštos kelios dešimtys gyvų eglučių bei Vytauto gatvėje laikinai įsikūrę kone trisdešimt raudonkepurių  nykštukų.

Kalbinti kretingiškiai negailėjo pagyrų šventinę nuotaiką šiais metais kūrusiems Kretingos seniūnijos bei Kultūros centro darbuotojams.

„Savo grožiu Kalėdų eglė nustebino ir šiemet. Įspūdingai atrodo 2020 metų vartai, smagiai nuteikia Vytauto gatvėje apsigyvenę nykštukai. Puošnios ir centro gėlynus bei žiedines sankryžas papuošusios eglutės.

Labai trūksta tik sniego, kuris visą sukurtą grožį tik dar labiau išryškintų, tikėkimės, kad jo sulauksime“, – sakė kretingiškiai. 

Eglės įžiebimas bei visi šventiniai miesto papuošimai Savivaldybei kainavo 26 tūkst. eurų.         

Laima STONKUVIENĖ

 1,923 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes