Svečiai neatsilaikė prieš šeimininkų atakas.

Dviejų lapkričio pabaigoje patirtų apmaudžių pralaimėjimų įsiutinti Kretingos rajono komandos krepšininkai Regioninės krepšinio lygos praėjusio šeštadienio rungtynėse su Ukmergės „Olimpu“ išliejo visą pyktį. Varžovai buvo sutriuškinti šį sezoną „Kretingos“ komandos rekordiniu 24 taškų skirtumu.

„Kretinga“ – „Olimpas“ – 83:59

Rungtynės prasidėjo stebėtinai nerezultatyviai. Sužaidus net tris minutes rezultatas buvo lygus – 4:4.

Tada tarsi atsibudę aikštelės šeimininkai beveik po dviejų minučių šovė į priekį – 11:4. Tarsi suerzinta iš karto po to ukmergiškių pelnytu tritaškiu, pirmajame kėlinyje likus žaisti pustrečios minutės, „Kretinga“  jau buvo nušuoliavusi 14 taškų skirtumu – 21:7.

Kėlinį šeimininkai laimėjo daugiau nei įtikinamai – 24:9.

Antrojo ketvirčio pradžioje svečių traiškymas tęsėsi toliau ir iki didžiosios pertraukos likus 4 minutėms skirtumas buvo išaugęs iki 24 taškų – 43:19.

Tiesa, atkutę svečiai pradėjo pataikyti iš vidutinių ir tolimų nuotolių, todėl apie gynybą mažai galvoję varžovai kėlinio pabaigą sužaidė apylygiai ir didžiajai petraukai išėjo esant rezultatui 48: 30.

Po pertraukos „Kretingos“ krepšininkų uraganinės atakos tęsėsi toliau. Devyniais taškais laimėję kėlinį kretingiškiai skirtumą padidino dar labiau – 68:41.

Aikštelės šeimininkų persvara augo ir paskutiniajame ketvirtyje. Likus 2 minutėms iki rungtynių pabaigos buvo pasiektas net 33 taškų skirtumas – 81:48.

Tuomet komandos treneris Arimantas Mikaločius į aikštelę leido daugiau pažaisti atsarginių suolelio žaidėjams, tad iki rungtynių pabaigos kretingiškių įgytas skirtumas kiek aptirpo.

Rungtynes vėl lydėjo netaiklios baudos

Geriausiai šias rungtynes sužaidė Rytis Zabita, surinkęs 34 naudingumo balus.

 Iš vidutinio nuotolio krepšį atakavęs 87,5 proc. taiklumu (7 taiklūs metimai iš 8) jis iš viso pelnė 16 taškų. Be to, Ryčio sąskaitoje – net trečdalis visų komandos atkovotų kamuolių. Po abiem krepšiais tai jis padarė net 18 kartų.

Tadas Maželis pelnė 13 taškų, Tadas Budrys – 11 taškų ir 12 atkovotų kamuolių. Kornelijus Stonkus ir Rokas Šimkevičius – po 9 taškus, Domininkas Matutis – 8 taškus.

Nors dėl didelės „Kretingos“ komandos persvaros netaiklūs baudos metimai didelės įtakos neturėjo, tačiau šiose rungtynėse pro šalį skriejusios baudos vėl kelia nerimą. Iš 24 baudų kretingiškiai nepataikė 9 kartus. Vos 62,5 proc. taiklumas.

Beveik visose šį sezoną pralaimėtose rungtynėse netaiklios baudos turėjo lemiamą reikšmę. Šių nerealizuotų taškų kaip tik ir pritrūkdavo pergalei.

Tai, kad Ukmergės „Olimpas“ nuo baudų linijos pro šalį kamuolį svaidė dar dažniau – iš 23 kartų pataikė tik 12 – „Kretingos“ krepšininkams menka paguoda – ukmergiškiai yra blogiausi baudų metikai lygoje.

Pavojaus signalu ateičiai nuskambėjo ir palyginti lengvose rungtynėse pasiektas nedidelis taiklumas metant iš žaidimo. Tritaškiai mėtyti 33,3 proc. taiklumu – 6 taiklūs metimai iš 18. O iš vidutinio nuotolio iš 55 metimų tikslą pasiekė 25 kamuoliai – 45,4 proc.

Laukia dvejos svarbios rungtynės  

Baigiantis pirmajam ratui „Kretingos“ komanda su  5 pergalėmis ir tiek pat pralaimėjimų užima 9 vietą.

Tolimesnis judėjimas turnyrinėje lentelėje priklausys nuo abiejų svarbių rungtynių šį savaitgalį.

Penktadienį kretingiškiai savo aikštelėje žaidžia su 7 vietoje esančia Akmenės „Patriots – Cementas“ komanda, kuri turi viena pergale daugiau.           

Šeštadienį Panevėžyje laukia sunkus susitikimas su „Bangenės – Aiveros“ krepšininkais. Jie dabar su 7 pergalėm yra 5 vietoje.

„Abejos rungtynės yra labai svarbios, o varžovai – pajėgūs. Jei laimėtumėm abejas, galėtumėm pasiekti pajėgiausių komandų šešetuką.

Dabar pasivyti atitrūkusius varžovus darosi vis sunkiau, nes pagal surinktus taškus komandos fragmentuojasi į grupes, kurios sparčiai tolsta nuo pralaiminčių“, – teigė „Kretingos“ komandos treneris A. Mikaločius.

Dabar lygoje su 10 pergalių pirmauja pagaliau pirmąjį pralaimėjimą patyręs Vilkaviškio  „Perlas“. Už jo rikiuojasi po 9 pergales pasiekęs Kauno „Atletas-LSU“ ir Kelmės „Kelmė“.

Nuo lyderių trejeto liko labiau atitrūkusi trijų komandų grupė, kuri laimėjo po 7 kartus: Tauragės „Tauragė“, Panevėžio „Bangenė – Aivera“ ir Raseinių „Raseiniai“.     

Virš „Kretingos“ krepšininkų lentelėje dar rikiuojasi po 6 rungtynes laimėjusios Akmenės „Patriots-Cemento“ ir Biržų „KKSC“ komandos.

Alvydas ZIABKUS   

 1,033 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes