Siaučiančios vėtros rajone medžius išvarto kasmet. Nuotr iš redakcijos archyvo.

Sekmadienio naktį pro vakarų Lietuvą praūžusią audrą pajuto ir kretingiškiai. Beveik pusšimtis rajono gyventojų  skambino Savivaldybės Ūkio tarnybai pranešdami apie dingusią elektrą.

Dešimtą vakaro sekmadienį prasidėję skambučiai Ūkio tarnybos elektros energetikos inžinieriui Antanui Mažonui nesiliovė per visą naktį.

Daugeliu atveju pranešimai kartojosi. Stiprus vėjas išjudino elektros laidus, dėl ko jie gavo trumpą sujungimą ir perdegė. Gatvės apšvietimas sekmadienio naktį buvo sutrikęs Valėnuose, Kurmaičiuose,  Tūbausiuose, Leliūnuose, Darbėnuose.

Elektra kuriam laikui buvo dingusi ir prie Petrikaičių kapinių.

A. Mažono teigimu, iki ryto gedimai buvo likviduoti.

Papildomo darbo turėjo ir rajono komunalininkai.

Seniūnijose vėjas išvartė medžius. Kai kuriais atvejais gyventojai dėl to netgi džiūgavo. Padvariuose šalia regioninio kelio augęs senas, papuvęs uosis vietos gyventojams jau kurį laiką nedavė ramybės. 

„Buvome kreipęsi net į kelininkus, kad šį uosį nupjautų. Tačiau ko nespėjo jie padaryti, padarė šios nakties audra“, – sakė Kretingos kaimiškosios seniūnijos seniūnė Sigita Riepšaitė.

Ji džiaugėsi, kad dar vienoje vietoje, šalia Darbėnų plento, audros išjudintas medis nuvirto ne ant važiuojamosios kelio dalies.

Tačiau kai kur audra sutrukdė ir eismą. Pavyzdžiui, Reketės kaime. Kaip aiškino Imbarės seniūnas Antanas Turauskis, senas medis priklausė privačiai sodybai. 

Pasak seniūno, pastaraisiais metais audros nebeišvarto itin daug medžių: „Seni jau nupjauti arba ankstesnių audrų išversti“.

 1,119 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes