Švento Antano Dienos centro rūsys pirmadienį patvino kanalizacijos nuotekomis.

Neatsakingi kretingiškiai skudurais užkimšo kanalizaciją ir pirmadienio rytą patvindė šv. Antano dienos centrą. Dėl to tądien centras buvo uždarytas ir negalėjo priimti jį  lankančių vaikų.

Pirmadienio rytą į darbą atėjusi šv. Antano dienos centro direktorė Margarita Lizdenytė rado kanalizacijos nuotekomis apsemtas rūsio patalpas.

Tiesa, kaip sakė įstaigos vadovė, galbūt ji iš karto ir nebūtų pastebėjusi avarijos, bet į rūsį darbuotojai nusileido ketindami ten sunešti senus baldus.

Direktorė sakė, kad rūsys buvęs patvinęs dar šią vasarą, todėl, laimei, daugelis čia laikomų daiktų buvo pakelti nuo grindų arba laikomi plastikinėse dėžėse.

Įstaigai teko nuomotis vandens siurblį – iki 30 eurų už parą – vandeniui išpumpuoti.

Dienos centras yra apdraustas, tad patirtus nuostolius ketina susigrąžinti per draudimo bendrovę.

 UAB „Kretingos vandenys“ Nuotekų tvarkymo infrastruktūros skyriaus vadovas Anatolijus Boguševičius aiškino, kad rūsys užtvindytas dėl miesto gyventojų neatsakingo elgesio su nuotekomis.

„Gyventojai įmeta papildomų šiukšlių, radome skudurų, siūlų. Šios šiukšlės sudarė kamštį, užkimšo magistralinį tinklą.

Vandens lygis, kaip ir visuomet tokiais atvejais, pakilo visame vamzdyne ir veržėsi į artimiausią angą. Šį kartą vanduo išėjimą rado šioje įstaigoje“, – avarijos priežastis aiškino specialistas.

Jo teigimu, užbėgti tokiems potvyniams už akių padėtų atbulinis vožtuvas.

„Dienos centre jis buvo įrengtas, bet neteisingai. Tokius darbus turi atlikti tik specialistai“, – akcentavo A. Boguševičius.

Tą pačią dieną „Kretingos vandenys“ darbininkai avarijos priežastį pašalino.

Ligita SINUŠIENĖ

 1,207 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes