Praėjusį savaitgalį rajone viena po kitos buvo įžiebiamos kalėdinės eglės. Šventėmis džiaugėsi Kretingsodžio ir Kurmaičių gyventojai.

Pirko girliandą už 200 eurų

Kretingsodžio bendruomenė ant gyvos žaliaskarės praėjusį šeštadienį įžiebė naujas, tik šiemet įsigytas girliandas. Kalėdinis pirkinys bendruomenei atsiėjo 200 eurų.

Kaip sakė bendruomenės pirmininkas Antanas Puidokas, kalėdinė puošmena įsigyta iš bendruomenės nario mokesčio surinktų lėšų.

Vis dėlto vien jų nepakako. Prie kalėdinio pirkinio ir viso šventinio renginio savo auka prisidėjo vietos verslininkai Saulius Mickus, Bronius Žilinskas, Romas Valinskis bei kiti.

Iššovė fejerverkus

Kaip ir kasmet, gyventojai papuošė Kretingsodžio parke augančią gyvą eglę. Šventę vainikavo į dangų iššauti fejerverkai. 

Kretingsodietė Alina Venclovienė šventės dalyvius vaišino karšta kava ir arbata.

Kaimo bendruomenė „Savas sodžius“ kasmet organizuoja šventėms gražiausiai pasipuošusių sodybų apdovanojimą, senolių pasveikinimą.

„Todėl artėjant didžiosioms metų šventėms gyvenvietėje pasipuošia dauguma sodybų, jų kasmet vis daugėja ir jos vis gražėja“, – džiaugėsi A. Puidokas.

Kurmaičiuose – spektaklis pagal Vytautą Kernagį

Savaitgalį šventė ir Kurmaičiai.

Pas mažuosius Kurmaičių gyventojus Kalėdų senelis šiemet atvažiavo keturračiu. Garbingą šventės svečią vaikai džiugino eilėraščiais ir dainomis.

Kurmaičiuose visą vakarą tvyrojo šilta bendruomeniška atmosfera. Prie įžiebtos žaliaskarės gyventojai tradiciškai vaišinosi karšta arbata, sausainiais ir saldainiais.

Po fejerverkų bendruomenė susirinko į adventinį vakarą kultūros skyriuje pasižiūrėti net iš Rytų Lietuvos (Pakruojis-Linkuva) atkeliavusio muzikinio spektaklio pagal maestro Vytauto Kernagio dainas.

 1,725 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes