„Kretingos“ susitikimo su „Biržais“ pabaigoje teko kovoti dėl kiekvieno taško.

„Kretingos“ krepšininkai įrodė, kad šiame sezone yra viena iš pajėgiausių Regionų krepšinio lygos komandų, kuri reguliariajame čempionate pajėgi kovoti dėl prizinių vietų – 2019 metai baigti penkių pergalių serija ir penktąja vieta turnyrinėje lentelėje.


Kauno „LSU“ – „Kretinga“ – 83:95
Kretingiškiai buvo neabejotini šio susitikimo favoritai. Laikinojoje sostinėje pajūrio žemaičius priėmę Lietuvos sporto universiteto studentai šiame sezone šventė vos vieną pergalę ir 14 rungtynių pralaimėję yra pačiame lygos lentelės dugne.
Susitikimą pradėjusi mūsų rajono komanda iš karto ėmė diktuoti rungtynių tempą ir po pirmojo kėlinio jau pirmavo 10 taškų skirtumu – 31:21.
Kretingiškių persvara abejonių nekėlė ir antrajame kėlinyje. Iki didžiosios pertraukos skirtumas padidėjo dvigubai – „Kretinga“ nuo varžovų buvo atsiplėšusi 57:36.
Antroje rungtynių pusėje žaidimo tempas sulėtėjo. „Kretingos” treneris Arimantas Mikaločius labiau leido pažaisti atsarginiams žaidėjams, o komandos lyderiai patausojo savo jėgas.
Trečiajame kėlinyje studentai skirtumą sušvelnino iki 17 taškų – 77:60, o iki rungtynių pabaigos kretingiškiai jiems leido priartėti iki 12 taškų.
„Kretingos” komandoje rezultatyviausiai šias rungtynes žaidė 27 taškus pelnęs Tadas Maželis, kuris ypač taikliai atakavo iš vidutinių nuotolių – 11 taiklių metimų iš 15.
Domininkas Matutis (19 taškų) taikliai šaudė iš tritaškių – 6 tikslą pasiekę metimai iš 11. Kornelijus Stonkus (13 taškų) – 3 tritaškiai iš 6. Tadas Budrys prie pergalės prisidėjo 10 taškų.
Šį kartą „Kretingos” komanda maloniai nustebino taikliomis baudomis – iš 7 metimų buvo pramesta tik kartą. Kretingiškiai klydo tik tris kartus, kai varžovai kamuolį prarado 13 kartų.


„Kretinga” – „Biržai” – 87:82
Užtikrinta rungtynių pradžia „Kretingos” komandos gerbėjams ir patiems krepšininkams leido iš anksto patikėti lengva mūsų ekipos pergale, tačiau kretingiškiai ne tik paleido rungtynių vadžias, bet susitikimo pabaigoje sugebėjo visiems gerokai patampyti nervus.
Pirmasis kėlinys nieko blogo nepranašavo – laimėta rezultatu 21:15. Antrajame jau girdėjosi pavojaus signalai, bet iki pertraukos vis dar buvome priekyje – 39:36.
Baigiantis trečiajam kėliniui kretingiškiai jau buvo priversti vytis svečius, kurie likus kiek mažiau nei dviem minutėms pirmavo 56:59. Paskutiniosiomis kėlinio sekundėmis taikliu tritaškiu pavyko išlyginti rezultatą – 59:59.
Paskutinysis kėlinys vėl prasidėjo biržiečių trūktelėjimu – 59:62, o sužaidus pustrečios minutės skirtumas varžovų naudai buvo padidėjęs jau penkiais taškais – 63:68.
Laimei, aikštelės šeimininkai greitai susitvardė ir įveikus pusę kėlinio ne tik prisivijo biržiečius, bet ir kiek atitolo – 76:72.
Atrodė, kad rungtynės vėl sugrįžo į „Kretingos” komandos paklotas vėžes, tačiau iki rungtynių pabaigos likus kiek daugiau nei dviem minutėms drama prasidėjo iš naujo. Po taiklaus tritaškio „Biržai” vėl priekyje – 78:80.
Tuomet prasidėjo nervus tąsančios sūpuoklės. R. Zabita iš dvitaškio išlygino rezultatą – 78:78, bet „Biržai” po taiklių baudų vėl priekyje – 78:80. Likus pusantros minutės rezultatą lygina T. Maželis, biržiečiai vėl pabėgo – 80:82.
Permainingų rungtynių baigtis sprendėsi paskutiniąją susitikimo minutę. Taiklus tritaškis rezultatą persvėrė kretingiškių naudai, o likus žaisti 28 sekundėms taiklus R. Zabitos metimas leido sukaupti solidesnę trijų taškų persvarą – 85:82.
Prieš pradėdami ataką svečiai paėmė minutės pertraukėlę, bet pasitarimas naudos neatnešė. Tolimas varžovų metimas nebuvo taiklus, o D. Matučiui atkovojus kamuolį greitoje atakoje du taškus pelnė L. Jonuška.
Likus 14 sekundžių „Biržai” ima dar vieną minutės pertraukėlę ir kuria naują savo veiksmų planą, tačiau skirtumas – penki taškai ir visiems aišku, kad norint išlyginti rezultatą vienos atakos varžovams neužteks.
Juo labiau, kad skubėdami svečiai iki rungtynių pabaigos nesurezgė nė vieno taiklaus metimo.


Kretingiškiams šansas pakilti į 4 vietą
Šių rungtynių didvyriu galima laikyti T. Maželį. Pelnęs 28 taškus jis buvo taiklus mesdamas dvitaškius – 6 metimai iš 9, tritaškius – 4 metimai iš 6 ir baudas – 4 pataikymai iš 5. Be to, T. Maželis po krepšiais atkovojo 8 kamuolius.
Kaip ir praėjusiose rungtynėse su LSU komanda, T.Maželiui gerai talkino 20 taškų pelnęs D. Matutis. L. Jonuškos sąskaitoje – 10 taškų.
„Kretingos” krepšininkai buvo pakankamai taiklūs prie baudos metimų linijos – 8 pataikytos baudos iš 13 (61,5 proc.) ir įtikinamai laimėta kova po krepšiais – 47 atkovoti kamuoliai prieš 34 varžovų sugriebtus atšokusius kamuolius.
Paskutiniąsias pirmojo rato rungtynes „Kretinga” žais sausio 4 dieną Vilniuje su „Rivilės – Steko” komanda, kuri su 7 pergalėmis ir tiek pat pralaimėjimų yra 9 vietoje.
Jei kretingiškiai šias rungtynes pralaimės, mūsų komandą iš 5 vietos išstums geresnį taškų santykį turinti „Raseinių” komanda.
Pergalės atveju „Kretingos” komanda pirmąjį ratą galėtų baigti ketvirtoje vietoje. Tačiau tam būtina, kad šeštadienio rungtynes pralaimėtų šiuo metu vienu laipteliu aukščiau esanti „Tauragės” ekipa, kuri Ukmergėje susitiks su „Olimpo” komanda.

Alvydas ZIABKUS

 1,297 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes