Projekto „Erdvių sutvarkymas Rūdaičių gyvenvietėje“ metu įrengta vaikų žaidimų aikštelė, trinkelėmis išklotas takas palei tvenkinį.

Žemės ūkio ministerija paskelbė konkurso „Krašto auksas“ laimėtojus. Kiekvienoje šalies apskrityje jų išrinkta po devynis. Tarp Klaipėdos apskrities nugalėtojų yra Rūdaičių, Kūlupėnų ir Darbėnų gimnazijos bendruomenių įgyvendinti projektai.


Konkursas „Krašto auksas“, kuriame dalyvavo Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos projektų vykdytojai arba paramos gavėjai iš visų Lietuvos apskričių, jau įgyvendinę projektus, prasidėjo pernai lapkritį.
Apdovanojimų atrankos komisija, vertindama pretendentus, didelį dėmesį skyrė jų verslumui, projektų naudai visuomenei ir iš viso išrinko 90 apdovanojimų vertų projektų. Visuomenė nuo gruodžio 18-osios iki sausio 6 dienos už savo favoritus balsavo „Facebook“ paskyroje „Krašto auksas“.
Tarp Klaipėdos apskrities nugalėtojų yra Asociacijos „Pajūrio bendruomenė“ projektas „Erdvių sutvarkymas Rūdaičių gyvenvietėje“, Darbėnų gimnazijos projektas „Netradicinis jaunimo užimtumas taikant inovatyvias technologijas“ ir Kūlupėnų bendruomenės centro „Kūlupėnai“ projektas „Lauko scenos įrengimas Kūlupėnuose“.


Nugalėtojais Klaipėdos apskrityje taip pat išrinkti net penki Skuodo bei vienas Šilutės rajone įgyvendintas projektas.
Nugalėtojai bus apdovanoti iškilmingame renginyje, kuris vasario 2 dieną vyks apskrities 2019 metų Mažojoje Lietuvos kultūros sostinėje – Mosėdyje.
Asociacijos „Pajūrio bendruomenė“ pirmininkė Gražina Katkuvienė neslėpė, jog žinia apie laimėjimą buvo labai maloni, nors iš tiesų projektai rašomi ir įgyvendinami ne dėl apdovanojimų.


Projekto „Erdvių sutvarkymas Rūdaičių gyvenvietėje“ metu įrengta vaikų žaidimų aikštelė, kurioje pastatytos trejos supynės, lauko staliukas su kėdutėmis „Musmirė“, namelis mažiems vaikams su suoliukais, daugiafunkcis kompleksas, skirtas laipioti, čiuožinėti ir kita.
Taip pat trinkelėmis išklotas takas palei tvenkinį.
Projektui įgyvendinti valstybė skyrė 16 tūkst. 649 eurus, Savivaldybė – 4 tūkst. 162 eurus.
„Turime daug erdvių, norisi, kad kiekviena jų būtų užpildyta. Gyvenvietėje auga nemažai vaikų, tad žaidimų aikštelės jiems labai reikėjo.
Dar vieną vaikų žaidimų aikštelę su pavėsine norime įrengti kitame tvenkinio gale“, – ateities planais pasidalino Rūdaičių bendruomenės pirmininkė.

 1,335 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes