Rungtynėse su „Taurage“ kretingiškiams pro šalį skriejo metimai net ir iš po krepšio.

„Kretingos“ krepšinio komandos septynių iš eilės pasiektų pergalių seriją nutraukusi „Tauragės“ komanda RKL turnyrinėje lentelėje mūsų rajono ekipą iš ketvirtos vietos nustūmė į šeštąją.


„Kretinga“ – „Bangenė“ – 94:87
Antrąjį ratą dvejomis namų rungtynėmis pradėjusi „Kretingos“ komanda puoselėjo viltis laimėti abu susitikimus. Pusė plano įgyvendinti pavyko.
Tiesa, rungtynės su Panevėžyje įveikta „Bangene“ prasidėjo nervingai. Tris kėlinius vykusioje apyligėje kovoje aikštelės šeimininkai svečiams nusileido ir po kiekvieno kėlinio buvo besivejančių vaidmenyje.
Prieš paskutinį ketvirtį rezultatu 73:70 pirmavo „Bangenė“. Tačiau rungtynių pabaigoje kretingiškių spurtas pavyko – per 10 minučių svečiams buvo leista pelnyti 14 taškų, kai kretingiškiai į varžovų krepšį primėtė 24.
Šiose rungtynėse vėl blizgėjo komandos lyderiu tapęs Rokas Šimkevičius, kuris pelnė 27 taškus. Jis taikliai atakavo iš dvitaškių zonos – 7 taiklūs metimai iš 11, bei iš 7 bandymų įmetė 3 tritaškius.
Edgaras Danys pelnė 15 taškų (3 dvitaškiai iš 4), Domininkas Matutis – 13 taškų, Rytis Zabita – 12 taškų (5 dvitaškiai iš 9).
Šiose rungtynėse „Kretingos“ komanda taikliau metė dvitaškius – 58,1 proc. taiklumas, (varžovai – 50 proc.), ir tritaškius – 35,2 proc. (varžovai – 32 proc.).
Tradiciškai kretingiškiai už svečius blogiau mėtė baudas – 8 metimai iš 13 (61,5 proc.), „Bangenė“ – 11 metimų iš 15 (73,3 proc.).
Apskritai, pagal baudų pataikymus su 64 proc. „Kretinga“ lygoje užima priešpaskutiniąją vietą. Pro šalį švaistomi lengvi taškai kretingiškiams jau ne kartą atėmė rankose turėtą pergalę.


„Kretinga“ – „Tauragė“ – 76:83
Šių rungtynių svarba buvo didžiulė. Abi komandos buvo surinkusios vienodą skaičių pergalių ir turnyrinėje lentelėje buvo prilipusios viena prie kitos.
Įveikusi tauragiškius „Kretinga“ būtų įsitvirtinusi 4 vietoje ir šią poziciją būtų išsaugojusi net ir pralaimėjus artimiausias rungtynes. Be to, aikštelės šeimininkai neslėpė noro atsirevanšuoti už pralaimėjimą tauragiškiams dviejų taškų skirtumu pirmajame rate.
Vietoj visų šių vilčių – skaudus komandos krytis į šeštąją vietą.
Mūsų komandos pralaimėjimo priežastis – pro šalį švaistyti metimai iš 3 taškų zonos. Vos 23 proc. pasiektu tritaškių taiklumu kretingiškiai gerokai atsiliko net nuo savo vidurkio, kuris iki šių rungtynių siekė per 30 proc.
Per pirmuosius du kėlinius iš 13 tritaškių metimų buvo pataikyta vos du kartus. Mūsiškių neįmestas tritaškis virsdavo greita varžovų ataka.
Antrajame kėlinyje pataikyti bent keli trišakiai mūsų komandai būtų leidę pasiekti dviženklį skirtumą, varžovai būtų buvę priversti skubėti ir klysti, o tai kretingiškiams leistų kontroliuoti rungtynių pabaigą.


Rungtynes pražudė vienas kėlinys
Nors rungtynės prasidėjo nervingai, jų pradžia nežadėjo nieko blogo. Po pirmojo kėlinio pirmavome 22:21, o prieš didžiąją pertrauką „Kretinga“ turėjo jau 4 taškų persvarą – 39:35.
Maža to, trečiojo kėlinio pradžioje po D.Matučio tritaškio mūsų komanda pabėgo dar toliau – 42:35.
Tačiau tai buvo paskutinis kartas, kai aikštelės šeimininkai pirmavo. Iš karto po šio tritaškio kretingiškiams prasidėjo juoda atkarpa ir sužaidus pusketvirtos minutės jau tauragiškiai buvo priekyje – 46:43.
Iki kėlinio pabaigos likus žaisti 3 minutėms rezultatas jau buvo 51:59, o kėliniui pasibaigus varžovai jau buvo įgiję 10 taškų persvarą – 64:54.
Prasidėjus paskutiniajam susitikimo ketvirčiui aikštelės šeimininkai puolė vytis varžovus, tačiau, kaip sakoma, skubos darbą velniai gaudo. Netaiklūs metimai, klaidos gynyboje tauragiškiams leido ne tik išlaikyti įgytą persvarą, bet iki rungtynių pabaigos likus mažiau nei 3 minutėms ją net padididinti iki 15 taškų – 64:79.
Geriau susitikimo pabaigą sužaidę kretingiškiai likus pusei minutės buvo priartėję prie svečių 76:81, tačiau tai buvo viskas, ką „Kretingos“ komanda galėjo padaryti šiose rungtynėse.
Kad ketvirtajame kėlinyje rungtynių įtampos nebebuvo, rodo ir tai, jog abiejų komandų treneriai liko neišnaudoję savo minučių pertraukėlių limito.
Rezultatyviausias šiose rungtynėse buvo R. Šimkevičius – 16 taškų, Linas Jonuška ir D. Matutis pelnė po 12, Tadas Maželis – 11, Rytis Zabita – 10, kuris visus savo taškus pelnė atakuodamas iš vidutinio nuotolio – 5 taiklūs dvitaškiai iš 7 metimų.
„Kretinga“ pataikė 6 tritaškius iš 26 (23 proc. taiklumas), varžovai – 9 metimus iš 21 (42,8 proc. taiklumas).
Dabar komandos laukia dvi sunkios rungtynės su pajėgiomis komandomis. Išvykoje su atsigaunančia ir kretingiškiams į nugarą alsuojančia Kauno „Omega“ (10 pergalių) bei namuose su trečią vietą užimančia „Kelmės“ ekipa (13 pergalių).

 1,175 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes