Iš prieš septynerius metus įrengto ženklo „Stotelė“ liko tik vamzdis. Ar ženklas bus perkeltas kitur, sprendžia Automobilių kelių direkcija.

Autobusu namo į Kluonalių kvartalą grįžtantys vaikai jau septynerius metus išlipa beveik į griovį, į kurį tenka įsilipti ir norint pasižiūrėti autobuso važiavimo grafiką. Būtent griovyje pastatytas ženklas „Stotelė“.

Stotelės paprašė gyventojai
Šiai problemai iškilus viešumon, imta ieškoti sprendimo būdų. Tačiau panašu, kad jų teks palaukti.
Kelyje Kretinga – Raguviškiai „Stotelės“ kelio ženklas 2013 metų balandį šioje gyvenvietėje prieš Beržų alėją buvo pastatytas gyventojų prašymu.
„Tuomet Eismo saugumo komisija buvo surengusi net išvažiuojamąjį posėdį. Kad tenkinant žmonių prašymą „Stotelės“ ženklas toje vietoje būtų įrengtas, pritarė ir posėdyje dalyvavęs Klaipėdos regiono kelių atstovas.
Pastatyti ženklą pavesta Žalgirio seniūnijai ir Kretingos autobusų parkui“, – pasakojo Savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas ir šiandienos Eismo saugumo komisijos pirmininkas Povilas Černeckis.
Bėda ta, kad ženklas įrengtas beveik griovyje, tad išlipti iš autobuso nepatogu ir nesaugu. Tačiau išleisti moksleivių pravažiavus stotelę, prie į vieną gatvę vedančio keliuko, vairuotojas negali – nelaimės atveju jis liktų kaltas.
O perkelti ženklo į kitą, patogesnę vietą Savivaldybė neturi teisės – kelias dabar priklauso Automobilių kelių direkcijai.
Jai, pasak P. Černeckio, jau rengiamas raštas dėl saugios autobusų sustojimo aikštelės įrengimo.
„Mano nuomone, autobuso sustojimo aikštelė toje vietoje turi būti, nes juo iš mokyklos tikrai grįžta nemažai vaikų. Tik ji turi būti saugi ir išlaipinti, ir įlaipinti“, – kalbėjo P. Černeckis.


Nesaugu visiems eismo dalyviams
AB „Kelių priežiūra“ Kretingos skyriaus viršininkas Tomas Balčytis teigė, kad problema Automobilių kelių direkcijoje sprendžiama. Iš jos kol kas gautas nurodymas tik pašalinti ženklo „Stotelė“ skydą, kas padaryta praėjusį penktadienį.
Įbetonuotas ženklo vamzdis paliktas, nes jo gali prireikti, jeigu bus priimtas sprendimas dėti pralaidą ir šioje vietoje įrengti aikštelę.
„Dabar aiškinamasi, ar apskritai toje vietoje galėjo būti autobuso sustojimo vieta.
Tada bus priimtas sprendimas, ar stotelę panaikinti, ar įrengti aikštelę, kad išlipti iš transporto priemonės būtų ir patogu, ir saugu. Kiek ilgai tai truks, neaišku“, – sakė T. Balčytis.
Anot jo, kadangi sustojimo vietos Kluonalių kvartale nebėra, autobusai žmones išlaipinti turėtų Dupulčiuose esančioje stotelėje.


Prašys įrengti tinkamą stotelę
Dupulčių kaimo bendruomenės pirmininkė bei seniūnaitė Danutė Maksvytienė sakė, kad apie tai, jog kelias į Dupulčius nesaugus visiems eismo dalyviams, kalbėta ir su praėjusios, ir su šios kadencijos savivaldybės vadovais.
„Judėjimas labai didelis, važiuoja ir sunkiasvorės mašinos. Daug ir pėsčiųjų, ir dviratininkų. O nėra nei šaligatvio, nei kelkraščio.
Kai buvo atnaujinamas šis kelio ruožas, tikėjomės ir šaligatvio iki pat Dupulčių, ir normalios autobusų sustojimo aikštelės, tačiau nieko neliko“, – kalbėjo D. Maksvytienė.
Ji pritaria – autobusų sustojimo aikštelės prie smarkiai augančio Kluonalių kvartalo reikia, nes autobusais važiuoja daug vaikų. Tik ji turi būti saugi.
„Bandysim teikti pasiūlymą Savivaldybei, kad būtų paklotas šaligatvis nuo Kretingos ribos iki Dupulčių kaimo, tai būtų maždaug apie 2 kilometrai.
Taip pat sieksime, kad būtų įrengta ir normali autobusams sustoti skirta aikštelė. Juo labiau, kad tai, bent jau mūsų akimis žiūrint, neturėtų būti sudėtinga.
Tikimės būti išgirsti ir suprasti, nes ir Dupulčių, ir taip vadinamas Kluonalių kvartalas labai plečiasi, gyventojų daugėja“, – sakė D. Maksvytienė.

 1,263 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes