Abejose praėjusio savaitgalio rungtynėse naudingiausiai žaidė Rytis Zabita.

Praėjusio savaitgalio Regionų krepšinio lygos turo rungtynes „Kretingos“ komanda žaidė lyg sūpuoklėse: pro šalį svaidant tritaškius pralaimėta turnyrinės lentelės kaimynams, tačiau kitą dieną namuose įveikti vieni iš lygos lyderių.


„Omega“ – „Kretinga“ – 72:65
Paskutiniu metu „Kretingos“ krepšininkai taikliau pradėjo mėtyti baudas, tačiau vyrų rankos pradėjo drebėti atakuojant iš toliau.
Praėjusį penktadienį žaisdami Kaune su „Omega“ kretingiškiai į šeimininkų krepšį kamuolį į mėtė lyg užsirišę akis. Ypač prastas buvo tritaškių taiklumas. Iš 31 metimo tikslą pasiekė vos 6 kamuoliai – 19,3 proc. taiklumas.
Ne ką geriau buvo ir metant iš dvitaškių zonos – 18 pataikymų iš 51 metimo (35,2 proc.).
„Kretingos“ komanda šeimininkams pralaimėjo visus tris pirmuosius kėlinius – po jų skirtumas buvo išaugęs iki dviženklio – 62:49.
Tik paskutinįjį ketvirtį kretingiškiai palaužė varžovus rezultatu 16:10, tačiau tie 6 taškai buvusio skirtumo toli gražu neištirpdė.
Netaikliai atakuodami krepšį šias rungtynes kretingiškiai sugebėjo pralaimėti turėdami besąlygišką iniciatyvą. Neskaitant baudų metimų „Kretingos“ komanda į varžovų krepšį metė net 82 kartus, kai šeimininkai – tik 60.
Tačiau iš 82 metimų kretingiškiai į krepšį iš viso pataikė vos 24 kartus, o gerokai mažiau kartų svečių krepšį atakavusi „Omega“ įmetė 27 kartus.
Rezultatyviausias „Kretingos“ gretose šį kartą buvo Tadas Maželis – 18 taškų, tačiau naudingiausias – Rytis Zabita, kuris pelnė 14 taškų (iš 7 mestų dvitaškių pataikė 5 kartus) ir 11 kamuolių atkovojo po krepšiais.
Ypatingai šiose rungtynėse nesisekė Domininkui Matučiui (10 taškų), kuris iš 8 dvitaškių įmetė vienintelį kartą ir 11 kartų bandė laimę mesdamas tritaškius. Tačiau pataikė tik du.
„Mesti Domininkas privalėjo, nes tuo metu varžovai jį palikdavo vienui vieną. Tačiau jam buvo juoda diena – beveik visi metimai pro šalį“, – pasakojo šias rungtynes su nuoskauda prisimenantis „Kretingos“ treneris Arimantas Mikaločius.


„Kretinga“ – „Kelmė“ – 77:70
„Omegai“ pralaimėję ir žemyn nusmukę kretingiškiai atsidūrė prieš nepavydėtiną pasirinkimą: arba įveikia trimis pergalėmis daugiau turinčią bei trečioje vietoje įsitvirtinusią „Kelmę“ ir neatsilieka nuo favoritų grupės, arba pralaimi ir smunka į 8 vietą.
Pirmajame kėlinyje dideliu tempu prasidėjusias lenktynes laimėjo kretingiškiai – 26:25, nors beveik visą laiką pirmaudami vienu metu buvo susikrovę ir 8 taškų persvarą.
Antrojo kėlinio pradžioje net 9 taškų įgytas atotrūkis netrukus buvo išbarstytas ir iki pertraukos skirtumas išliko gana kuklus – 45:41.
Antroje rungtynių dalyje abiejų komandų žaidimas suposi lyg ant bangų: iki kėlinio pabaigos likus 6 minutėms net 10 taškų pabėgę kretingiškiai tarsi sustojo ir palaukė besivejančių varžovų, kurie kiek daugiau nei po minutės priartėjo beveik per vieną tritaškį – 53:49.
Trečiasis kėlinys taip ir baigėsi rungtynių pabaigai palikdamas intrigą – 60:55.
Paskutiniojo ketvirčio pradžia „Kretingos“ komandos gerbėjams intrigą greitai pakeitė įtampa. Į krepšį nepataikius T. Maželiui ir R. Šimkevičiui vos po pusantros minutės „Kelmė“ jau priekyje – 60:61.
Gerai, kad įskraidinęs tritaškį Linas Jonuška varžovus kiek nuramino – 68:63. Tačiau kelmiškiai šeimininkams nuolat mynė ant kulnų ir trapų 3 – 4 taškų skirtumą išlaikė iki pat rungtynių kulminacijos.
O kulminacija prasidėjo iki rungtynių pabaigos likus 3 minutėms. „Kretinga“ pirmavo 70:67 ir galėjo pabėgti kiek toliau mesdama du baudos metimus. Tačiau L. Jonuška realizavo tik vieną.
Likus pusantros minutės R. Šimkevičius prametė dvitaškį, tačiau ir varžovai netaiklūs du kartus atakuodami krepšį. Likus minutei L. Jonuška bandė laimę iš 3 taškų zonos – netaikliai.
Likus 42 sekundėms „Kelmė“ taip pat pro šalį sviedė tritaškį ir stabdydama kretingiškius prasižengė. Varžovams šiokios tokios vilties suteikė R. Šimkevičius įmesdamas tik vieną baudą – 72:67.
Skirtumo lyg ir pakanka, nors jei kretingiškiai būtų buvę taiklesni metant baudas, atotrūkis tarp komandų būtų buvęs 2 taškais didesnis.
Čia lyg tyčia „Kelmė“ įmetė tritaškį ir likus vos pusei minutės prie šeimininkų priartėjo per vieną metimą – 73:70.
Laiko spaudžiami svečiai kretingiškių atakas mėgino stabdyti baudomis ir tikėjosi netaiklių metimų, tačiau R. Šimkevičius bei D. Matutis šį kartą neprametė nė karto.


Laukia ambicingi autsaideriai
Rezultatyviausias „Kretingos“ komandoje buvo R.Šimkevičius – 19 taškų, tačiau jis iš 15 dvitaškių metimų pataikė tik penkis kartus.
Gerokai efektyviau žaidė 13 taškų pelnęs R. Zabita, kuris tiek pat kartų į krepšį įmetė iš 6 bandymų. Be to, Rytis vėl atkovojo 11 kamuolių.
Tiek pat 13 taškų pelnė D. Matutis, L. Jonuška ir Tadas Budrys – po 11, T. Maželis – 8.
Šį kartą netaiklūs tritaškiai skandino „Kelmės“ komandą, kuri iš toli atakavo 20,8 proc. taiklumu. Kretingiškiai buvo geresni – 7 taiklūs tolimi metimai iš 23 – 30,4 proc. taiklumas.
Nors „Omegai“ ir pralaimėta, tačiau „Kretingos“ komandos treneris A. Mikaločius guodėsi, kad abiejų tarpusavio rungtynių balansas yra mūsų krepšininkų pusėje. Pirmojo rato susitikimą „Kretinga“ laimėjo 8 taškais, o pralaimėjo 7. Komandoms surinkus vienodai taškų aukščiau atsidurs kretingiškiai.
Taip nutiko jau dabar – „Omega“ ir „Kretinga“ dabar turi po 12 pergalių, bet mūsų rajono krepšininkai yra penkti.
Kretingiškiai aukščiau atsidurs jei vienodą skaičių pergalių surinks ir su „Kelmės“ komanda, kuri pirmąjame rate mūsų krepšininkus buvo įveikusi tik dviejų taškų skirtumu.
Dabar „Kretingos“ laukia du susitikimai išvykoje su turnyrinės lentelės autsaideriais Akmenės „Patriots Cementu“ (12 vieta) ir Plungėje su „Olimpu“ (15 vieta).
„Nors šios komandos ir yra lentelės dugne, savo namuose jos lengvai pergalių neatiduoda net ir lygos lyderiams. Todėl mūsų laukia sunkios rungtynės“, – teigė A. Mikaločius.
Grįžus iš išvykų sausio 31 dieną mūsų rajono krepšininkų namuose laukia tikras egzaminas – susitiksime su lygos lyderiais Vilkaviškio „Perlo“ komanda.

 1,316 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes