200 namų bibliotekos knygų Vydmantų bibliotekai pernai padovanojo Viktorija Viršilienė. Už jas dėkojo bibliotekininkės Romutė Girskienė (dešinėje) ir Milda Rogačiovienė (kairėje).

Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos ir jos filialų fondai pasipildė 671 nauja knyga. Tokios skaitytojų, rajono verslo įmonių ir pavienių asmenų dovanos sulaukta „Knygų Kalėdų“ akcijos metu.


Šiemet dovanotų knygų kiekis yra rekordinis. Pernai akcijos metu bibliotekai ir jos filialams padovanota 496, 2018 m. – 570 knygų.
Dauguma šiemet dovanotų knygų – grožinė literatūra. Maždaug trečdalis jų skirta mažiesiems skaitytojams, likusi dalis – suaugusiesiems.
„Populiariausios akcijos metu gautos grožinės literatūros knygos – skaitytojų graibstoma Kristinos Sabaliauskaitės „Petro imperatorė“, Balio Sruogos „Dievų miškas“, Vinco Mykolaičio-Putino „Altorių šešėlyje“, – pasakojo vyresnioji bibliotekininkė projektinei veiklai Inga Tirevičiutė.
Knygas dovanojo ne tik bibliotekos ir jos filialų lankytojai, bet ir verslo įmonės – „Varkojis ir Ko“, A. Griciaus autotransporto įmonė, Nagarbos ūkis, ŽŪK iš Rūdaičių.
Labiausiai knygomis praturtėjo Vydmantų biblioteka. Jos vyresnioji bibliotekininkė Romutė Girskienė pasidžiaugė, kad knygų, palyginti su ankstesniais metais, sulaukta net šešis kartus daugiau.
„Naujos knygos dovanojamos visus metus, kasmet jų būna vidutiniškai nuo 20 iki 25. Šiemet padovanota net 160.
Dažniausiai, žinoma, dovanoja bibliotekos skaitytojai, Vydmantų gimnazijos bendruomenė. Per 30 knygų yra padovanojęs Seimo narys Antanas Vinkus“, – pasakojo R. Girskienė.
Praėjusių metų pabaigoje prieš Kalėdas 200 namų bibliotekos knygų padovanojo vydmantiškė Viktorija Viršilienė. Tarp jų nemažai buvo tokių, kurias Vydmantų biblioteka jau turi, tad daugiau nei 30 knygų iškeliavo į kitus rajono filialus.
„Per metus 3–4 žmonės siūlo knygų iš savo namų bibliotekų. Esą nekyla rankos mesti į konteinerį. Tai rodo, kad žmonėms, tarp kurių – ir jaunimas, knyga yra vertybė, ir tai labai džiugina“, – teigė Vydmantų bibliotekininkė.
Tradicinė akcija M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje buvo paskelbta gruodžio pradžioje, kalėdinės mugės „Įkvėpk! Kalėdos!“ metu, o baigėsi sausio 15-ąją.
Akcijos metu Viešojoje bibliotekoje ir filialuose vyko įvairūs renginiai, kurių metu buvo skaitomos knygos, vyko susitikimai su knygų autoriais ir leidėjais, edukaciniai renginiai, buvo dalinamasi įspūdžiais ir mintimis Knygų klube.
„Viešosios bibliotekos bendruomenė nuoširdžiai dėkoja visiems akcijos bičiuliams, kurie dalyvavo akcijoje ir skleidė jos žinią, dovanojo knygas dalindamiesi išmintimi ir šviesa“, – kalbėjo I. Tirevičiutė.

„Knygų Kalėdos“ – Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota ir toliau globojama akcija, keliaujanti po visą šalį.
Ji kasmet startuoja prieš didžiąsias žiemos šventes, sutelkia knygos bičiulius ir kviečia dovanoti knygas bibliotekoms ir vaikų dienos centrams, o vieni kitiems – džiaugsmą ir šilumą.
Šiemet „Knygų Kalėdos“ vyko jau devintąjį kartą. Akcijos metu šalies bibliotekoms padovanota beveik 20 tūkstančių naujų knygų, o per visą akcijos laikotarpį – per 340 tūkstančių.

 1,362 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes