Asociatyvi nuotr.

Už lango dar kalendorinė žiema, tačiau nemažai žmonių jau planuoja, kur atostogaus šiltojo sezono metu – kelionių agentūrų duomenimis, būtent baigiantis metams ir jų pradžioje pasiekiamas didžiausias kelionių pirkimo įkarštis.


Kretingos kelionių agentūros „Express Travel“ vadovės Lauros Kindurienės teigimu, kasmet ne tik į poilsines, bet ir pažintines keliones išsiruošia vis daugiau kretingiškių.
„Daugiausia žmonių keliones pradeda pirkti prieš metus. Iki Naujųjų metų ir yra geriausiai tai daryti. Ne sezono metu ir kelionių, ir skrydžių kainos mažiausios, taikomos didžiausios nuolaidos, yra galimybė kelionę keisti.
Be to, perkant iš anksto užsitikrinama, kad pateks į norimą viešbutį, o ne ten, kur liks laisvų kambarių. Tas pats ir su skrydžiais“, – sakė L. Kindurienė.
Kretingiškiai keliauja visus metus, ne tik pavasarį ar rudenį.
Rudens kelionės dažnai planuojamos atsižvelgiant į iš anksto žinomas vaikų atostogas mokyklose bei ilguosius savaitgalius. Su vaikais pailsėti keliaujama ir per Naujuosius metus, Velykas.
„Pastebime, kad aktyviau keliauti pradėjo senjorai. Pabando kartą, patinka, įsidrąsina, tada ateina kelionės pirkti vėl. Vasarą jie skrenda į Egiptą, Bulgariją, žiemą – į Turkiją.
Daugėja kretingiškių, kurie perka ne tik poilsines, bet ir pažintines keliones. Nori ne tik pasilepinti šiltomis atostogomis, bet ir pamatyti pasaulį, pažinti kitų šalių kultūrą“, – pasakojo kelionių agentūros vadovė.
Mėgstamiausios kretingiškių poilsio šalys yra Turkija, Egiptas, Kreta, Ispanija, nemažai domisi kelionėmis į egzotiškas šalis – Tailandą, Vietnamą, Kubą.
Kelionių kainos kasmet po truputį didėja. Pavyzdžiui, atostogų paketas pernai vidutiniškai brango nuo 640 iki 690 eurų.
„Apskritai per praėjusius metus atostogų paketas vidutiniškai brango beveik 10 procentų. Kas nori pigiau, laukia išankstinių išpardavimų, paskutinės minutės pasiūlymų.
Tačiau tuomet dažniausiai nėra didelio pasirinkimo. Lieka pigiausi viešbučiai, nes populiariausi jau būna užimti“, – akcentavo L. Kindurienė.
Turizmo ekspertai prognozuoja, kad šiemet užsienio kelionės ir toliau brangs. Poilsis Turkijoje brangs mažiausiai apie 6 procentus – tam įtakos turės naujas 2 procentų mokestis turistams, kuris šioje šalyje pradėjo galioti nuo pernai gruodžio.

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos ir Lietuvos turizmo rūmų teigimu, pastarąjį dešimtmetį keliautojų skaičius kiekvienais metais auga 10 procentų.
Žiemą bei ankstyvą pavasarį lietuvių labiausiai pageidaujamos poilsio šalys yra Egiptas, Turkija, Kanarų salos, Dubajus, Tunisas, Graikija, Ispanija, kur galima pasimėgauti saule ir šilta jūra.
Praėjusiais metais daugėjo keliautojų į Kaliningradą ir Sankt Peterburgą. Tai lėmė naujas bevizis rėžimas.
Taip pat populiarėjo kelionės į Saudo Arabiją, Katarą, Omaną. Šios šalys tapo draugiškesnės turistams.
Populiarėjo ir tiesioginiai skrydžiai į Eilatą, Tel Avivą, Lvovą, Charkovą, užsakomieji skrydžiai į Madagaskarą ir Albaniją.

 1,218 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes