„Kretingos“ krepšininkai abiejų rungtynių pabaigose nesugebėjo apsiginti.

Vietoj dviejų lauktų lengvų pergalių prieš autsaiderius – du apmaudūs pralaimėjimai, vietoj laukto įsitvirtinimo lygos penketuke – krytis į vidutiniokų grupę. Tokie Regionų krepšinio lygoje žaidžiančios „Kretingos“ komandos praėjusio savaitgalio rezultatai.


„Patriots – Cementas“ – 67:61
Nors rungtynės vyko Akmenėje, pirmame rate varžovus triuškinusių „Kretingos“ krepšininkų, atrodė, laukė lengvas pasivaikščiojimas.
Tačiau reguliariam sezonui vis labiau artėjant prie pabaigos, turnyrinės lentelės apačioje prasidėjo įnirtinga kova dėl vietos dvyliktuke – tiek komandų liks žaisti atkrintamųjų rungtynių.
„Patriots Cementas“ jau pirmame kėlinyje lentelėje aukščiau esančius svečius iš karto griebė už gerklės. Taikliai mėtydami į krepšį ir agresyviai gindamiesi jie po pirmojo ketvirčio turėjo 5 taškų persvarą – 21:16.
Po tokio škvalo kiek atsikvošėję kretingiškiai antrąjį kėlinuką laimėjo, tačiau iki pertraukos skirtumą pavyko sušvelninti tik iki 2 taškų – 36:34.
Dar didesnę pavarą „Kretingos“ komanda įjungė po didžiosios pertraukos ir trečiojo kėlinio pabaigoje net trims paskutinėms minutėms tarsi „užrišo“ savo krepšį. Šeimininkų metimai skriejo pro šalį ir svečiai pasibaigus 3 kėliniui nuo varžovų buvo nutolę jau 7 taškais – 49:56.
Tačiau tuomet prasidėjo ketvirtojo kėlinio košmaras, dėl kurio kaltas gal vėl atsiradęs lengvo pasivaikščiojimo įspūdis? Per 10 žaidimo minučių „Kretinga“ įmetė tik 10 taškų, kai šeimininkai po truputį artėjo prie mūsiškių.
Ypač apmaudžiai buvo sužaista paskutinę rungtynių minutę. Dar likus žaisti 40 sekundžių „Kretinga“ pirmavo 4 taškais ir savo rankose turėjo kamuolį. Atrodė, pergalė yra neišvengiama.
Tačiau atakos metu kuriozinėje situacijoje kretingiškiai „pametė“ kamuolį, o varžovai įskraidino tritaškį. Vienu tašku dar pirmavo „Kretinga“ ir liko 30 sekundžių.
Padėtis lyg ir kontroliuojama, tačiau kretingiškių atakos metu mestas dvitaškis buvo netaiklus, o kamuolį perėmę varžovai padarė tai, ko nepavyko „Kretingos“ krepšininkams – 67:61.
Per likusią sekundę Linas Jonuška dar spėjo išmesti kamuolį į krepšį, tačiau desperatiškas metimas tikslo nepasiekė.


Komandos lyderiai žaidė nevienodai
Apmaudžiausia tai, kad pralaimėtose rungtynėse kretingiškių žaidimo statistika buvo geresnė nei varžovų.
Metant iš dvitaškių „Kretingos“ taiklumas siekė 57,8 proc. (22 taiklūs metimai iš 38), „Patriots – Cemento“ – 52,3 proc. (22 metimai iš 42), tritaškius kretingiškiai mėtė 30 proc. taiklumu (6 metimai iš 20), varžovai – vos 15,3 proc. (4 metimai iš 26).
„Kretinga“ taikliau metė nuo baudų linijos – 4 metimai iš 4. Varžovai iš 18 metimų pataikė 11. Kretingiškiai varžovus įveikė ir po krepšiais – 44 atkovoti kamuoliai prieš 34.
Tačiau viską nulėmė perimtų kamuolių ir klaidų statistika. „Akmenės Cementas“ perėmė 15 kamuolių, kai kretingiškiai – tik 9. Svečiai padarė 19 klaidų, o šeimininkai – tik 11.
Rezultatyviausiai šias rungtynes žaidė Tadas Maželis – 20 taškų (7 dvitaškiai iš 8 ir 2 tritaškiai iš 3). Rokas Šimkevičius – 15 taškų, L. Jonuška – 11 taškų (4 dvitaškiai iš 4 ir 1 tritaškis iš 3, 7 atkovoti kamuoliai), Rytis Zabita – 8 taškai (3 dvitaškiai iš 6 ir 8 atkovoti kamuoliai).
Ypač nesėkmingai šias rungtynes sužaidė Domininkas Matutis, kuris įmetė vienintelį tritaškį iš 4 bandymų ir daugiau taškų nepelnė.


„Olimpas“ – „Kretinga“ – 84:81
Po pralaimėjimo Akmenėje buvo tikimąsi, kad kretingiškiai atsigriebs Plungėje rungtynėse su „Olimpu“, kuris per šį sezoną šventė tik tris pergales ir net 17 kartų buvo pralaimėjęs.
Tačiau kretingiškių treneris lengvų rungtynių nesitikėjo, nes namuose plungiškiai visada žaidžia pasiaukojamai ir net lygos lyderiams atkakliose rungtynėse nusileidžia vos keliais taškais.
Taip ir atsitiko – pirmąjį kėlinį kretingiškiai laimėjo vos vieno taško skirtumu – 23:22. Kitame kėlinyje „Olimpo“ krepšininkai įrodė, kad yra nusiteikę ryžtingai. Pertraukai komandos išėjo pirmaujant šeimininkams – 41:36.
Kaip ir rungtynėse Akmenėje, „Kretingos“ komanda varžovus spūstelėjo trečiame kėlinyje, kurį laimėjo 9 taškais. Tai leido išsiveržti į priekį – 56:60.
Tačiau tuomet vėl prasidėjo ketvirtojo kėlinio prakeiksmas. Varžovai kėlinį laimėjo 7 taškų skirtumu, kurio pakako, kad pergalę švęstų šeimininkai.
Pačioje susitikimo pabaigoje „Kretingos“ komanda galėjo išplėšti pergalę, kai likus 10 sekundžių R. Zabita dvitaškiu su pražanga išlygino rezultatą – 81:81.
Tačiau Rytis prametė į varžovų krepšį skirtą baudos metimą, o iš karto atkovoję kamuolį plungiškiai pasileido į priekį ir pelnė tritaškį. Tai jau buvo viskas.
„Jei Rytis būtų įmetęs tą nelemtą baudą, varžovai kamuolį būtų žaidę nuo galinės linijos, mūsiškiai būtų spėję išsirikiuoti gynyboje ir gal viskas būtų pasibaigę kitaip. Dabar yra kaip yra“, – apmaudo neslėpė „Kretingos“ komandos treneris Arimantas Mikaločius.
Jam dvigubai skaudžiau dar ir dėl to, kad komanda pirmą kartą šiame sezone pralaimėjo abu savaitgalio susitikimus.
Rungtynėse su „Olimpu“ rezultatyviausiai žaidė R. Zabita – 22 taškai (10 dvitaškių iš 16 ir net 20 atkovotų kamuolių), D. Matutis – 15 taškų (3 dvitaškiai iš 6, tačiau tik 3 tritaškiai iš 9), T. Maželis – 14 taškų (4 dvitaškiai iš 5 ir tik 2 tritaškiai iš 7).
Šiose rungtynėse vėl atgijo jau buvusi apgydyta sena „Kretingos“ bėda – netaiklūs baudos metimai. Iš 14 pataikyta tik 5 kartus – 35,7 proc. Tuo metu varžovai baudas mėtė 82,6 proc. taiklumu – 19 metimų iš 23.
Jei kretingiškiai baudas būtų mėtę plungiškių taiklumu, tokios dramatiškos rungtynių pabaigos nebūtų buvę.
Dabar „Kretingos“ komandos laukia itin sunkus savaitgalis. Penktadienį namuose žaidžiame su lygos lyderiais „Perlo“ komanda, o šeštadienį Kaune susitinkame su antroje vietoje esančiu „Atletu“.
Kaip teigė A. Mikaločius, vyrams tai bus gera proga parodyti charakterį ir garsiai pasakyti, kad praėjusio savaitgalio pralaimėjimai autsaideriams buvo tik atsitiktinės nesėkmės.

 1,430 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes