Abejas praėjusio savaitgalio išvykos rungtynes naudingiausiai žaidė „Kretingos“ komandos vienas iš lyderių Rytis Zabita (numeris 13). „Kretingos“ komandos facebook paskyros nuotr.

Vasario pradžioje abu Regionų krepšinio lygos lyderius apskaldžiusi, o Kauno „Atletą“ vienu laipteliu net žemyn nuleidusi „Kretingos“ komanda praėjusį savaitgalį abejas išvykos rungtynes pralaimėjo žemesnio pajėgumo komandoms.


Mūsų rajono krepšininkus persekioja išvykų sindromas. Sausio pabaigoje apmaudžiai Akmenėje ir Plungėje pralaimėję kretingiškiai tokį pat fiasko dabar patyrė Biržuose ir Kaune žaisdami prieš Technologijos universiteto studentus.
Rungtynės su Biržų komanda buvo svarbios dar ir tuo, kad su mūsiškiais vienodą pergalių skaičių surinkę aukštaičiai kretingiškiams kvėpavo į nugarą ir pergalės atveju buvo šansas nuo persekiotojų atsiplėšti.
Pirmajame rate KTU komandai namuose apmaudžiai vos vienu tašku pralaimėję kretingiškiai prieš lygos autsaideriams priskiriamą komandą privalėjo laimėti. Tačiau rungtynių Kaune pabaigoje nesugebėta net pasipriešinti.


„Biržai“ – „Kretinga“ – 93:84
Susitikimo pradžioje šeimininkai priešinosi tik pustrečios minutės, kai rezultatas buvo lygus – 6:6. Po to įjungusi aukštesnę pavarą „Kretingos“ komanda per 5 minutes nurūko tolyn biržiečius palikusi stovėti vietoje. Iki kėlinio pabaigos likus žaisti mažiau nei pustrečios minutės kretingiškiai pirmavo rezultatu 6:21.
Tuomet mūsų rajono krepšininkai, matyt, pamanė, kad visi reikalai jau sutvarkyti ir liko sulaukti tik rungtynių pabaigos, nes „Biržams“ užteko pusantros minutės rezultatą sušvelninti iki 14:21.
Antrasis ir trečiasis kėlinys vyko apylygiai ir prieš paskutinįjį ketvirtį kretingiškiams pavyko išsaugoti 9 taškų persvarą – 61:70.
Tačiau viską sugadino ketvirtojo kėlinio pradžia, kurią šeimininkai laimėjo 7:0 ir skirtumą sušvelnino iki minimumo.
Kretingiškiams pusę kėlinio dar pavyko išlaikyti trapią persvarą, tačiau likus žaisti beveik 5 minutėms iš pradžių biržiečiai rezultatą išlygino – 76:76, o po pusantros minutės pabėgo per saugų atstumą – 82:76.
Žemaičiai dar mėgino gelbėtis tolimais metimais, bet jie buvo netaiklūs ir iki rungtynių pabaigos likus 35 sekundėms šeimininkų pergalė abejonių niekam nekėlė – 91:82.


Kretingiškius stabdė abejotinos baudos
Šiose rungtynėse geriausiai žaisti sekėsi Ryčiui Zabitai – 11 taškų. Jis įmetė 7 dvitaškius iš 11 ir atkovojo net 15 kamuolių.
Tiek pat taškų – 17 – pelnė ir Domininkas Matutis, kuris pataikė 4 dvitaškius iš 5, tačiau beviltiškai krepšį atakavo iš trijų taškų zonos. Iš 9 tolimų metimų tikslą pasiekė tik du.
Linas Jonuška surinko 13, o Rokas Šimkevičius – 12 taškų.
Beveik visi abiejų varžovų rodikliai buvo vienodi. Lemiamą įtaką turėjo pražangos. „Biržai“ kretingiškius išprovokavo prasižengti 31 kartą. Metė 39 baudas ir pataikė 27 kartus.
Kretingiškiai šeimininkus privertė prasižengti tik 16 kartų. Iš 15 metimų mūsiškiai pataikė 10 kartų.
„Mūsų komandos krepšininkams fiksuota pražangų gausa sukėlė abejonių šių rungtynių teisėjų veiksmais. Vien ketvirtajame kėlinyje „Kretinga“ prasižengė 14 kartų. Didžioji dalis baudų buvo švilpiama pačioje rungtynių pabaigoje, kai lemiama buvo kiekviena ataka.
Vyrai net nebežinojo, kaip gintis. Vos tik prilietus varžovą – bauda“, – teisėjavimu buvo nusivylęs „Kretingos“ komandos treneris Arimantas Mikaločius.


„KTU“ – „Kretinga“ – 87:80
Po penktadienį daugiau nei pusketvirtos valandos trukusios kelionės autobusu į Biržus ir po sunkių rungtynių tiek pat atgal į Kretingą, kitą dieną į Kauną atvažiavę kretingiškiai jautėsi pavargę dar neišėję į aikštelę.
Rungtynių pradžia su studentais susiklostė tragiškai. Po 4 žaidimo minučių 13:3 pirmavo kauniečiai, o visi trys kretingiškių taškai buvo pelnyti iš baudų.
Praėjus dar 2 minutėms aikštelėje buvo toks pat vaizdas – priekyje šeimininkai 16:7, o visi kretingiškių įmesti taškai – nuo baudos linijos.
Pirmąjį taiklų metimą iš žaidimo mūsiškiai pelnė iki kėlinio pabaigos likus pusketvirtos minutės – 16:9. Po minutės skirtumas išaugo iki 21:12 – 10 taškų kretingiškių sąskaitoje buvo iš baudų.
Tik tuomet varžovų krepšys kiek atsirišo ir tai svečiams iki kėlinio pabaigos leido sumažinti skirtumą iki 2 taškų – 23:21.
Antrojo kėlinio pradžioje buvo švystelėjusi viltis – po Tado Budrio tritaškio kretingiškiai išsiveržė į priekį – 23:26. Vėliau 34:38.
Tačiau kėlinio pabaigą geriau sužaidę studentai išliko priekyje 41:40.
Trečiasis kėlinys vėl prasidėjo „Kretingos“ komandos spurtu – 41:49 sužaidus tris minutes. Svečiai priekyje dar laikėsi beveik iki kėlinio pabaigos, bet išsaugoti bent minimalios persvaros nepavyko. Prasidėjus 4 kėliniui buvo lygu 59:59.
Nepaisant išvargusių kretingiškių pastangų rungtynių pabaigoje aikštelėje dominavo šeimininkai. Įpusėjus kėlinukui jie pirmavo 71:69. Likus žaisti 3 minutėms – jau 78:70.
Paskutiniąją rungtynių minutę kretingiškiai dar buvo priartėję per 4 taškus – 84:80, tačiau tai buvo viskas, ką jie galėjo padaryti.


Treneris ieško nesėkmių priežasčių
Šiose rungtynėse rezultatyviausias ir naudingiausias komandoje buvo R. Šimkevičius, pelnęs 21 tašką. Iš 10 mestų dvitaškių jis pataikė 6 kartus, tačiau visi 4 tritaškiai buvo netaiklūs.
Tradiciškai taikliai mėtęs dvitaškius (5 taiklūs metimai iš 6), R. Zabita surinko 15 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.
Kornelijaus Stonkaus sąskaitoje 14 taškų, Tado Maželio – 13.
Šį kartą kretingiškiai nustebino savo taiklumu nuo baudos linijos. Iš 25 mestų baudų tikslą pasiekė net 21 (84 proc. taiklumas).
Tačiau Kauno studentų pergalę nulėmė geresnė kova dėl atšokusių kamuolių. Kauniečiai po krepšais nusigriebė 41 atšokusį kamuolį, kretingiškiai – 12 kamuolių mažiau.
Per trumpą laiką antras nesėkmingas išvykų savaitgalis paveikė visą komandą.
Anot trenerio A. Mikaločiaus, vyrai išsekę ir fiziškai, ir psichologiškai. Komandoje sunkiais rungtynių momentais neatsiranda lyderio, tritaškiai nekrenta Domininkui Matučiui, nors treniruotėse jis iš toli kamuolius į krepšį siunčia vieną po kito.
Traumuotas ir kęsdamas skausmus žaidžia komandos kapitonas Linas Jonuška.
„Ieškau priežasčių, kodėl mums nepavyksta išlaikyti įgytos persvaros ir vis dar neturiu aiškaus atsakymo. Antrąsias išvykos rungtynes žaidžiame pavargę, nes po pirmųjų grįžtame namo, o kitą dieną vėl kratomės autobuse. Iš vakaro vykti į antrąsias rungtynes negrįžtant namo ir visai komandai nakvoti kitame mieste neturime tiek lėšų.
Įtaką nesėkmingam žaidimui svetur daro net mūsų aikštelė Kretingos sporto mokykloje, kuri yra dviem metrais trumpesnė, o už aikštės ribų už pusmetrio jau yra sienos.
Išvažiuojame žaisti standartinio dydžio aikštelėse ir jose nuo varžovų atsiliekame vienu žingsniu, nes jose po krepšiais gerokai daugiau erdvės. Išvykose žaisdami varžovai veržiasi iki galinės linijos visu greičiu nesibaimindami, kad nespės sustoti ir įsimūrys į sieną“, – kalbėjo komandos treneris A. Mikaločius.
Šį savaitgalį „Kretinga“ žaidžia vienerias rungtynes šeštadienį Ukmergėje su „Olimpo“ komanda.

 1,432 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes