Tik 5 taškus pelnęs Kornelijus Stonkus (Nr. 8) Ukmergėje sužaidė ne pačias geriausias rungtynes.

„Kretingos“ komandos krepšininkai pateko į nesėkmių ruožą: nuo sausio 11 dienos iš 10 žaistų rungtynių pasiektos vos dvi pergalės, o dar visai neseniai į geriausiųjų komandų ketvertuką pretendavę kretingiškiai atsidūrė visai šalia atkrintamųjų rungtynių etapą garantuojančios ribos.


Finišuojantis reguliarus Regionų krepšinio lygos sezonas turnyrinės lentelės gale esančius autsaiderius kiekvienose rungtynėse verčia kautis lyg liūtus.
Iš lygoje dalyvaujančių 16 komandų į atkrintamųjų rungtynių ciklą pateks tik 5–12 vietas užėmusios ekipos.
Be to, svarbi yra ir užimta vieta turnyrinėje lentelėje. Sėkmės atveju nuo to priklausys, su kuria ketvertuko komanda teks susitikti antrosiose atkrintamosiose rungtynėse.
Todėl ir 13 vietą užimantis bei laipteliu aukščiau pakilti siekiantis Ukmergės „Olimpas“ savo aikštelėje kretingiškius pasitiko nekantraudamas pasiimti tašką.


Ukmergės „Olimpas“ – „Kretinga“ – 92:89
Nervinga rungtynių pradžia kretingiškiams susiklostė nesėkmingai. Pirmuosius taškus svečiai pelnė tik sužaidus pustrečios minutės, kai tritaškiu Domininkas Matutis persvėrė rezultatą mūsų komandos naudai – 2:3.
Kitą taiklų metimą iš 2 taškų zonos Rokas Nikitinas atliko tik po dviejų minučių, kai „Kretinga“ rezultatą sušvelnino iki minimumo – 6:5.
Žemaičiai puolime vis buksavo, o daromos klaidos ir nesėkmingos atakos ukmergiškiams leido tolti. Iki pirmojo kėlinio pabaigos likus žaisti 3 minutėms „Olimpas“ buvo priekyje jau 17:10.


Iki pertraukėlės svečiai kiek aptirpdė skirtumą, tačiau antrąjį kėlinuką komandos pradėjo esant rezultatui 23:19 šeimininkų naudai.
Antrajame kėlinuke „Kretinga“ lyg prisiminė, kad yra priskiriama prie pajėgesnių lygos komandų būrio ir sužaidus 5 minutes po Tado Maželio tritaškio ir Ryčio Zabitos pelnytų dviejų taškų žemaičiai išsiveržė į priekį 28:31.
Trapią persvarą „Kretinga“ išlaikė beveik iki kėlinio pabaigos – po taiklaus D. Matučio tritaškio svečiai dar buvo priekyje – 35:37.
Tačiau kėlinio pabaigoje šeimininkų atakų sustabdyti nepavyko ir didžiajai pertraukai varžovai išsiskirstė pirmaujant „Olimpui“ – 48:47.


Pabaigoje neįmetė dviejų tritaškių
Antroji rungtynių dalis prasidėjo „Kretingos“ spurtu. Šeimininkams iš karto smogę 4 taškais be atsako kretingiškiai ir toliau didino persvarą ir iki kėlinio pabaigos likus žaisti 6 minutes nuo varžovų jau buvo nutolę gana saugiu atstumu – 54:62.
Tačiau po to sekė daugiau nei tris minutes trukusi taškų sausra, per kurią ukmergiškiai atkarpą laimėjo rezultatu 13:0 ir ne tik pasivijo, bet ir „Kretingą“ paliko besivejančių vaidmenyje – 67:62.
Prasidėjus paskutiniajam kėlinukui svečiai dar kartą pamėgino atsitiesti. Atsilikdami 5 taškais jie per minutę rezultatą išlygino, o dar po dviejų „Kretinga“ jau pirmavo rezultatu – 77:78.
Tačiau tai buvo paskutinis kartas, kai žemaičiai buvo priekyje. Likus žaisti pusantros minutes kretingiškius nuo ukmergiškių dar skyrė 3 taškai – 88:85.
Likus minutei D. Matutis pelnė dvitaškį su pražanga, kurią pats ir realizavo – 90:88.
Viltis išgelbėti rungtynes dar labiau padidėjo, kai atkovojus kamuolį gynyboje ir Linui Jonuškai nepataikius, kamuolį nusigriebė Rytis Zabita, prieš kurį varžovai prasižengė.
Lemiamas momentas – Rytis dviem baudos metimais galėjo išlyginti rezultatą, tačiau likus 27 sekundėms jis įmetė tik vieną baudą. 90:89 – šeimininkai vis dar priekyje.
Stabdydamas varžovų ataką tyčia prasižengė Rokas Šimkevičius ir baudžiamas nesportine pražanga. Nuo baudos metimo linijos šeimininkai taiklūs buvo tik vieną kartą – 91:89.
Tačiau po nesportinės pražangos kamuolys liko ukmergiškių rankose. Tuomet skubėjo prasižengti D. Matutis. Laimei, „Olimpo“ krepšininkus irgi kaustė jaudulys – įmesta tik viena bauda.
Likus 16 sekundžių skirtumas buvo dar pasiekiamas – 92:89. Rezultatą iš trijų taškų zonos mėgino išlyginti D. Matutis – netaikliai. Kamuolį atkovojo R. Zabita, kuris pats dar kartą metė iš toli – taip pat netaikliai.
Ir tai buvo viskas.


Į dugną vilko netaiklūs metimai
Šias rungtynes tempė du „Kretingos“ krepšininkai D. Matutis – 26 taškai ir R. Zabita – 21 taškas.
Domininkas buvo taiklus iš vidutinių nuotolių – taiklūs buvo visi 4 metimai, tačiau jo ranka vėl drebėjo atakuojant iš toli – 4 taiklūs metimai iš 9.
Rytis įmetė 9 dvitaškius iš 14 ir atkovojo 8 kamuolius.
L. Jonuška pelnė 14 taškų, R. Nikitinas – 9 taškus ir atkovojo 8 kamuolius.
Labai nesėkmingas rungtynes sužaidė R. Šimkevičius. Aikštelėje prabuvęs 25.31 min. jis prametęs visus 4 dvitaškius ir pataikęs vieną tritaškį iš 6 pelnė tik 4 taškus, atkovojo 4 kamuolius bei tiek pat kartų prasižengė.
Nors šiose rungtynėse kretingiškiai varžovų krepšį atakavo dažniau, „Olimpas“ buvo taiklesnis ir iš dvitaškių zonos, ir metant iš toli.
Ukmergiškiai įmetė 26 dvitaškius iš 39 (66,6 proc. taiklumas), „Kretinga“ – 23 metimus iš 43 (53,4 proc. taiklumas).
Atakuojant iš toli šeimininkai įmetė 10 tritaškių iš 26 (38,4 proc. taiklumas), kretingiškiai – 8 iš 31 (25,8 proc. taiklumas).
Tiesa, „Kretinga“ atkovojo 38 kamuolius – 6 daugiau nei varžovai, tačiau dažnai nepataikant į krepšį šis rodiklis lemiamos reikšmės neturėjo.


Sezoną „Kretinga“ baigs namuose
Lygos reguliariajame sezone „Kretingai“ liko sužaisti 4 rungtynės.
Poryt mūsų krepšininkai išvyksta į Raseinius, kurių komanda dar neprarado šansų kovoti dėl vietos atkrintamųjų rungtynių pirmąjį etapą praleidžiančiame lyderių ketvertuke.
Lygos sezoną „Kretinga“ baigs žaisdama namuose.
Šeštadienį susitinkame su vienintelę pergalę pasiekusia Kauno Lietuvos sporto universiteto komanda, o kitą savaitgalį – su turnyrinės lentelės kaimyne Vilniaus „Rivile – Steku“ ir Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komanda.
„Kretingą“ tenkina bet kokios vietos, išskyrus 8 ir 9, nes jas užėmusios komandos žais tarpusavyje, o šio susitikimo nugalėtojų lauks reguliaraus sezono lyderis. Greičiausiai juo taps Vilkaviškio „Perlo“ ekipa, kuri dabar nuo antroje vietoje esančios „Kelmės“ yra atitrūkusi dviem pergalėm.
Atkrintamosios rungtynės bus žaidžiamos iki 3 pergalių. Namų aikštelės pranašumą turės aukštesnę vietą užėmusi ekipa.

 1,624 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes