Praėjusią savaitę Kretingos rajone po miškus paleistas pasilakstyti šuo sudraskė vaikingą stirną, kuri laukėsi dviejų stirniukų. Už tai šuns savininkui teks pakloti nemenką baudą.

Laukinė neteisėta medžioklė įvyko vasario 11 dieną. Stirną užuodęs laikos veislės šuo ją nusivijo iki pat pamiškės.
Dvi gyvybes po savo krūtine nešiojusi patelė pailso ir nebesugebėjo pabėgti nuo šuns. Medžioklės instinktui pasidavęs naminis augintinis, pargriovęs stirną, jai perkando gerklę ir krūtinę.
Nuo daugybės patirtų sužalojimų gyvūnas mirė. Žuvo ir ką tik užsimezgę stirniukai.
Laikos šeimininkas sužalotą stirną paliko pakelėje, pasišaukė šunį, sėdo į automobilį ir išvažiavo.
Kaip tik tuo metu pro šalį važiavo kitas rajono gyventojas. Pamatęs kraujo klane gulinčią stirną vairuotojas spėjo užfiksuoti automobilio numerius ir apie įvykį pranešė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijai.
Tuomet buvo iškviesti medžiotojai, kuriems priskirtas šis medžioklės plotas.
Už medžioklės taisyklių pažeidimą šuns savininkui buvo surašytas administracinių nusižengimų protokolas.
Už miške be antsnukio paleisto šuns pramogą Kretingos rajono gyventojui skirta pusketvirto tūkstančio eurų bauda. Tiek įvertinta gamtai padaryta žala.
Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Vitalio Marozo teigimu, žalos dydis padidintas dvigubai dėl to, kad patelė buvo vaikinga.
„Už patino arba nevaikingos patelės neteisėtą pražudymą bauda būtų siekusi 1,7 tūkst. eurų“, – aiškino V. Marozas.
Inspekcijos viršininkas primena, kad šunys miške turi būti vedžiojami su antsnukiu arba su pavadėliu. Vien už šį pažeidimą fiziniams asmenims gresia bauda iki 50 eurų.

 1,851 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes