Štai tokios prekės sudarė Kretingos rajono savivaldybės vieną iš paskutinių pirkinių krepšelių. Savivaldybės nuotr.

Kretingos rajono savivaldybė už beveik 300 eurų prisipirko dezinfekcinių skysčių bei kitų higienos priemonių. Būtų pirkusi ir daugiau, jei parduotuvė dar būtų jų turėjusi.


Prireikus užsisakys dar papildomai
Reaguodama į Europos Sąjungoje paskelbtą aukštą koronaviruso pavojaus laipsnį, Kretingos savivaldybė apsirūpino higienos priemonėmis ir ragina sekti jos pavyzdžiu visas jai pavaldžias įstaigas.
Kaip „Švyturiui“ sakė Ūkio tarnybos vedėjas Valerijus Nareika, Savivaldybė iš ūkinių prekių tiekėjos išpirko visas higienos priemones, kiek ši tuo metu turėjusi.
Tačiau šiandien, kaip tvirtino vedėjas, priemonių netrūksta.Savivaldybė už 282 eurus įsigijo skysto antibakterinio rankų muilo, popierinių vienkartinių rankšluosčių, rankų dezinfekavimo priemonių, medicininių kaukių, vienkartinių pirštinių.
Kai kurios priemonės jau išdalintos Socialinės paramos skyriui, Kretingos miesto seniūnijai, savivaldybės įstaigoms.
Dezinfekcinio skysčio ir kitų reikalingų priemonių planuojama pagal poreikį užsisakyti dar papildomai.


Mokyklose vykdo specialią registraciją
Nuo šios savaitės švietimo įstaigos pradėjo registruoti savo įstaigų darbuotojus bei moksleivius, kurie per pastarąsias dvi savaites grįžo iš bet kurios Kinijos provincijos, Šiaurės Italijos regionų (Lombardija, Venetas, Pjemontas ir Emilija-Romanija), Honkongo, Irano, Japonijos, Pietų Korėjos, Singapūro.
Grįžusieji iš minimų šalių yra informuojami, kad būtina registruotis NVSC telefonu 85 212 4098, el. paštu info@nvsc.lt arba NVSC interneto svetainėje nurodytu adresu bei užpildyti pateiktą formą.
Tiesa, kol kas Savivaldybės administracija negali atsakyti, kaip vykdoma ši registracija, nes tai tėra Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rekomendacijos, bet ne nurodymai.


Sveikatos įstaigos skaičiuoja priemonių poreikį
Rajono sveikatos priežiūros įstaigos šiuo metu fiksuoja savo turimus higienos ir apsaugos priemonių rezervus bei skaičiuoja jų mėnesio poreikį.
Savivaldybės gydytojos Zitos Abelkienės teigimu, įstaigos reikalingomis priemonėmis yra pasirūpinusios maždaug trims savaitėms.

 1,875 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes
2 thoughts on “Savivaldybė prisipirko higienos prekių beveik už 300 eurų”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE