Septyniolikmetė iš Kretingos Karolina Paulauskaitė antrąsyk tapo Lietuvos jaunimo bokso čempione savo svorio kategorijoje. Asmeninio archyvo nuotr.

Paskutinėmis vasario dienomis Panevėžyje įvykęs Lietuvos jaunimo bokso čempionatas Kretingai pelnė šešis medalius, vienas iš jų – aukso.


Čempionate dalyvavo 2002–2003 m. gimę boksininkai.
Iš viso tarpusavyje kovojo 112 dalyvių – 77 vaikinai ir 35 merginos.
Kretingos sporto mokyklos garbę gynė trenerių Aivaro ir Tomo Balsių treniruojami aštuoni boksininkai. Šeši iš jų grįžo su medaliais.
Geriausia šio amžiaus kategorijos Lietuvos boksininke tapo kretingiškė Karolina Paulauskaitė. Mergina auksą laimėjo be kovos finale svorio kategorijoje iki 81 kg.
„Jaučiuosi labai gerai gavusi tokį apdovanojimą, nors pergalės nesitikėjau“, – „Švyturiui“ sakė jaunoji čempionė.
Mergina ypač džiaugiasi, kad jau antrus metus yra geriausia boksininkė šalyje savo svorio kategorijoje – ji čempione tapo ir pernai.
Žygeta Šipalytė (svorio kategorija 49 kg) ir Kajus Urbšas (svorio kategorija daugiau nei 91 kg), pralaimėję finalines kovas, gavo sidabro medalius.
Bronzą į Kretingą parvežė Agnė Paulauskaitė (svorio kategorija 54 kg), Vitalijus Finažonok (svorio kategorija 49 kg) ir Arvydas Galginas (svorio kategorija 56 kg).
Be apdovanojmų liko Lukas Raišuotis ir Gvidas Kontrimas.
Vaikinai išsidalijo medalius dešimtyje svorio kategorijų, merginos kovojo devyniose svorio kategorijose.

 1,845 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes