Priimti užsikrėtusiuosius koronavirusu pasirengusi Klaipėdos universitetinė ligoninė.

Jeigu Kretingos rajone būtų nustatytas koronaviruso atvejis, pacientas būtų tučtuojau išvežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę (KUL).


Šiandien skirtos 38 lovos
Šioje įstaigoje bus gydomi visi Vakarų Lietuvos regiono pacientai, užsikrėtę koronavirusu, jeigu tokių atsirastų.
Ligoninės vyriausiojo gydytojo Vinso Janušonio teigimu, kol kas vietos tokiems pacientams yra paruoštos Infekcinių ligų skyriuje, tačiau, esant būtinybei, įstaiga pasiruošusi uždaryti visą 4-ąjį korpusą.
„Šiuo metu pacientų, kuriems įtariamas ar diagnozuotas koronavirusas, diagnostikai ir gydymui skirtos 38 lovos. Jeigu prireiks, plėsimės, kiek reikės, paruošime ir 100, ir 200 lovų. Viskam esame pasiruošę, turime visas reikalingas priemones“, – sakė V. Janušonis.
Nuo vasario 9 dienos iki vakar KUL iš viso ištirti 22 pacientai, daugiausia – Klaipėdos regiono gyventojai. Koronaviruso infekcija nė vienam nenustatyta.
„Pacientai lankėsi Kinijoje, Italijoje, Korėjoje. Trys turėjo artimų kontaktų su moterimi iš Šiaulių, kuri serga. Laimei, visus galėjome išleisti namo“, – pasidžiaugė V. Janušonis.
Dėl įtarimo užsikrėtus koronavirusu KUL iki šiol netirtas nė vienas kretingiškis.


KUL skirstytų ir medicinos priemones
Pagal sveikatos apsaugos ministro ir Ekstremaliųjų situacijų valdymo centro nurodymus KUL yra pasirengusi atlikti ir koordinuojančios įstaigos vaidmenį – teikti metodinę informaciją ir konsultacijas Kretingos bei kitoms Klaipėdos regiono gydymo įstaigoms.
Jeigu sergančiųjų koronavirusu skaičius išaugtų, medicinos priemonių paskirstymas iš valstybės rezervo Kretingos miesto bei rajono sveikatos priežiūros įstaigoms priklausytų irgi nuo KUL, kuriai patikėtas šios veiklos organizavimas.
Ši ligoninė visame regione, taip pat ir Kretingos rajone, yra pasirengusi valdyti ir pacientų srautus bei vykdyti kitas funkcijas, susijusias su infekcijos valdymu.
Nauja paslaugų dėl koronaviruso organizavimo ir pacientų, kuriems diagnozuotas šis virusas, srautų valdymo tvarka galios tol, kol bus suvaldyta naujojo koronaviruso infekcija.

Į visą parą veikiančias Nacionalinio visuomenės sveikatos centro karštąsias linijas
+370 618 79984 ir +370 616 94562
gali kreiptis visi, turintys klausimų dėl naujojo koronaviruso.
Kilus klausimų dėl naujosios koronaviruso infekcijos galima kreiptis ir el.paštu
koronavirusas@sam.lt.

 1,660 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes