Kretingiškis Donatas moksleiviams padovanojo net penkis kompiuterius. Štai taip juos sudėtus ant kiemo vejos rado Savivaldybės vairuotojas. Ričardo Vikniaus nuotr.

Koronaviruso epidemija Lietuvoje keičia viską, pradedant higienos įgūdžiais, bendravimo kultūra ir baigiant švietimo sistema. Prasidėjus nuotolinio mokymosi erai tūkstančiams moksleivių Švietimo, mokslo ir sporto ministerija perka kompiuterius, tačiau penki Kretingos ir rajono gyventojai, nelaukdami, kol į mokyklas atkeliaus ministerijos pirkiniai, mūsų moksleiviams padovanojo dešimt kompiuterių.

Atsiliepė trys vyrai ir dvi moterys

Socialiniuose tinkluose pamatę Savivaldybės kreipimąsi, kad moksleiviams reikalingi kompiuteriai, vienas po kito iš karto atsiliepė trys vyrai ir dvi moterys.

Regis, karantinas be Vyriausybės nustatytų reikalavimų bei rekomendacijų iššaukė dar vieną, nerašytą, taisyklę – remti visus, kam to reikia, bet rėmėjams pasiliekant anonimais.

Visas minimas penketukas pasisakė tik savo vardus. Net karantinui pasibaigus gatvėje su jais prasilenkdami nei moksleiviai, nei jų tėveliai, nei Savivaldybės darbuotojai negalėtų jiems padėkoti – nė vieno iš jų nepamatė net kompiuterius iš jų namų paėmęs Savivaldybės vairuotojas. 

„Vytautas padovanojo stacionarų kompiuterį, Kęstutis – nešiojamąjį, Donatas – net penkis nešiojamus kompiuterius“, – Kretingos gyventojų dovanas vardijo Švietimo skyriaus specialistė Lina Lengvinienė. 

Karteniškė Rita moksleiviams atidavė du stacionarius kompiuterius.

Penktojo skambučio Savivaldybė sulaukė dar šį antradienį. Laura iš Kretingos padovanojo planšetę.

Dovanas ir dezinfekavo

Visi skambinusieji šią paramą koordinavusiai specialistei paskambinę pasakydavo savo namų adresą ir laiką, kada kompiuterius galima paimti.

Vairuotojas kompiuterius rasdavo arba už buto durų, arba tiesiai kieme, ant žolės.

„Daugelis iš jų paskambinę mums netgi pranešdavo, kad kompiuteriai jau net ir dezinfekuoti“, – pasakojo Švietimo skyriaus specialistė L. Lengvinienė. 

Tiesa, pakartotinai dovanas dezinfekavo ir jas priėmusios mokyklos.

Kompiuterius pasidalijo Kretingos Simono Daukanto ir Salantų progimnazijos.

Savivaldybės darbuotoja sakė, kad daliai Kretingos rajono ir miesto moksleivių kompiuterių dar trūksta, tad galintieji ir norintieji mokymosi priemonėmis aprūpinti vaikus, dar gali tai padaryti.

Labiausiai laukia nešiojamų

Labiausiai laukiama nešiojamų kompiuterių, bet tinka ir stacionarūs, ir planšetiniai.

„Laukiame, kad naujus kompiuterius atsiųs ministerija, bet nežinome, kada tai bus, o pamokos jau prasidėjo“, – sakė L. Lengvinienė.

Specialistė džiaugiasi, kad į Savivaldybės prašymą padėti moksleiviams atsiliepė miesto ir rajono gyventojai, bet neslėpė esanti kiek nustebusi, kad nesulaukė reakcijos nė iš vienos įmonės.

Kretingiškiai ir karteniškė padovanojo panaudotus, bet veikiančius kompiuterius. Prieš juos perduodant moksleiviams mokyklų specialistai patikrino, kaip jie veikia.

Visi dešimt kompiuterių tinkami naudoti.

Norėdami padovanoti kompiuterį ir taip padėti vaikams mokytis, kreipkitės telefonu 8 618 52527 arba rašykite lina.lengviniene@kretinga.lt.

 2,250 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes
One thought on “Kompiuterius dovanoję kretingiškiai juos paliko ir ant žolės”
  1. Šaunuoliai padedantieji Žmonės! Dabar labai svarbu ,,visi už vieną-vienas už visus,,.

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE