Nuo rytojaus Kretingos Pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) patalpose Žemaitės al. 1 pradeda veikti karščiavimo klinika, kurioje viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintiems pacientams bus atliekami tyrimai, įtariant koronavirusinę infekciją COVID-19.

Į kliniką gali būti siunčiami 18-60 metų amžiaus pacientai, kurių temperatūra kreipimosi į šeimos gydytoją dieną bus 37,8 ⁰C ir daugiau (iki karščiavimą mažinančių vaistų vartojimo), taip pat jaučiantys viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomus: šaltkrėtį, kosulį, gerklės skausmą, pasunkėjusį kvėpavimą.

SVARBU! Į kliniką pacientai registruojami tik su šeimos gydytojo siuntimu. Būtent šeimos gydytojas, susipažinęs su žmogaus sveikatos būkle, priima sprendimą, ar jį siųsti į karščiavimo kliniką, ir siuntimą užpildo elektroniniu būdu.

Tuomet karščiavimo klinikos koordinatorius susisieks su karščiuojančiu pacientu jo nurodytu telefonu ir praneš karščiavimo klinikos adresą, vizito laiką, išsiaiškins, ar karščiuojantis pacientas gali į kliniką atvykti pats savo automobiliu, ar turi būti atvežtas kito žmogaus.

Atvykus į karščiavimo kliniką žmonėms nebus leidžiama išlipti iš automobilio ir atidaryti lango, kol nebus nurodyta kitaip.

Kartu su savimi žmogus turi turėti tapatybę patvirtinantį dokumentą bei A4 formato lapą su užrašytu mobilaus telefono numeriu, kurį, atvykus į karščiavimo kliniką, reikės padėti koordinatoriaus nurodytoje vietoje automobilio salono viduje.

Šiuo numeriu bus su juo susisiekiama ir sutikrinami atvykusio žmogaus duomenys.

Langą žmogus turės pradaryti tada, kai klinikos darbuotojas to paprašys, tad čia dirbančiųjų specialistų nurodymus būtina atidžiai sekti.

Į karščiavimo kliniką žmogus galės užeiti tik gavęs darbuotojo leidimą ir užsidėjęs medicininę kaukę.

Karščiavimo klinikoje pacientams bus atliekamas išsamus sveikatos patikrinimas – bendras kraujo tyrimas, C reaktyvinio baltymo tyrimas, krūtinės ląstos rentgenografinis tyrimas, paimamas tepinėlis iš nosiaryklės dėl koronavirusinės infekcijos, kaip yra daroma mobiliuosiuose punktuose, jei reikia – paskiriamas gydymas.

Priklausomai nuo karščiuojančio paciento sveikatos būklės, jis galės būti išleidžiamas izoliuotis į izoliavimo vietą arba nukreipiamas į gydymo įstaigas, gydančias koronavirusine infekcija sergančiuosius.

Savivaldybė yra Sveikatos apsaugos ministerijos įpareigota užtikrinti paciento atgabenimą į kliniką, jeigu jis neturi galimybės atvykti pats.

Tokios karščiavimo klinikos turi pradėti veikti visose šalies savivaldybėse. 

 2,177 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes
One thought on “Šį penktadienį Kretingoje pradeda veikti karščiavimo klinika”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE