Sveikatos apsaugos ministerijai sulaukus skundų iš pacientų ir medikų, Klaipėdos universitinėje ligoninėje pradedamas patikrinimas dėl galimų karantino reikalavimų nevykdymo.

Sulaukus skundų iš medikų bendruomenės ir pacientų dėl galimai nesilaikomų saugos reikalavimų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL), kurioje gydomi koronavirusu užsikrėtę žmonės, imamasi papildomų priemonių siekiant stabdyti galimą koronaviruso plitimą šioje gydymo įstaigoje.

Pradės patikrinimą

Tokį sprendimą priėmė valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Penktadienį pasirašytu operacijų vadovo sprendimu Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir jai pavaldaus Higienos instituto specialistai įpareigoti atlikti epideminės situacijos, infekcijos kontrolės reikalavimų laikymosi ir atvejų valdymo įvertinimą.

Tyrime taip pat dalyvaus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai.

SAM atkreipia dėmesį, kad gydymo įstaigų, kuriose dirbama su koronavirusu užsikrėtusiais pacientais, medikai ir pacientai turi griežtai laikytis karantino metu taikomų reikalavimų – neturi būti laisvai judama tarp skyrių, kuriuose atskirai gydomi koronavirusu užsikrėtę ir neužsikrėtę žmonės.

Ministro A. Verygos teigimu, gydytojų ir pacientų gyvybės yra didžiausias turtas, todėl visi privalome būti atsakingi ir laikytis karantino metu taikomų apribojimų, kad būtų saugomos žmonių gyvybės.

„Tad gavus pranešimų iš gydytojų ir pacientų, kad šioje gydymo įstaigoje galimai nesilaikoma karantino metu privalomų laikytis saugos reikalavimų, atsakingai įvertinus turimą informaciją, nedelsiant inicijuotas patikrinimas, kurio metu bus atsakyta į visus kylančius klausimus“, – sako ministras A. Veryga.

Viena iš pagrindinių ligoninių šalyje

Klaipėdos savivaldybei pavaldi KUL yra viena iš penkių pagrindinių ligoninių šalyje, kurioje gydomi koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Valstybinės ligonių kasos (VLK) duomenimis, šiuo metu ten gydomi 58 užsikrėtusieji koronavirusu, o iš viso šios įstaigos stacionare šiuo metu yra 314 pacientų.

Šioje ligoninėje gydosi ir koronavirusine infekcija susirgę kretingiškiai.

Šiandien yra patvirtintas šioje ligoninėje nuo koronaviruso besigydžiusios medikės mirtis. Tai – 10 patvirtinta mirtis Lietuvoje nuo COVID-19.

 

 1,122 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes