Šią naktį Klaipėdoje nuo koronaviruso mirė gydytoja Stanislava Bukartienė.

„Tam momentui gali ruoštis dešimtis metų, bet rytinis skambutis iš nežinomo numerio visada bus netikėtas. Keldamas ragelį jauti, kas bus pasakyta, bet dar nežinai. Tylos akimirka suspengia begalybe prasisukančių prisiminimų“, – šią naktį mamos netekusi savo Facebook paskyroje rašo žurnalistė Agnė Bukartaitė.

Agnės mama, 83-ejų metų gydytoja Stanislava Bukartienė, mirė nuo koronaviruso infekcijos.

„Turėjau tokį įprotį kassyk atsisveikindama su mama tai daryti lyg paskutinį kartą. Jai to nesakydavau, bet mintyse bandydavau užfiksuoti momentą, šviesą, garsus. Tądien vasario 28 jis ir buvo paskutinis. Vėliau skyrius buvo uždarytas karantinui, bet COVID-19 to nepakako. Jis randa landas, ypač, jei jų yra, puola ir nepaleidžia pačių silpniausių.

Ji buvo geriausia mama ir puiki gydytoja. Pasišventusi savo profesijai, bet visada žmogiška ir su velniukais akyse. Ją tokią daugelis ir prisimins. Protingą, išdidžią, gražią ir jautrią. Lietuvos patriotę, mėgusią krepšinį ir didžiąją politiką. Mylėjusią ir lepinusią mane. Sunki liga mums ištrynė daug gražiausių prisiminimų, bet dabar jie sugrįš ir mes vėl pasikalbėsime.

Šitos mirties siaubas, matyt, slypi jos nuotolyje, beveidystėje, nežmogiškume, kur fiziniai prisilietimai staiga tampa tokie reikalingi ir drauge neįmanomi. Labiausiai artimas svarbiausią akimirką tampa nepasiekiamu, neliečiamu, uždraustu. Mirties procedūros tolimos ir bežmogės, lyg maro metu. Todėl atsisveikinti visiems kartu dabar nepavyks, kūnas bus kremuotas ir sulauks gražios dienos po pandemijos“, – savo paskyroje rašo mamos gedinti dukra.

Baigdama savo įrašą Agnė primena: „Saugokite savo artimuosius ir likite namuose“.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

Tai – dešimtas Lietuvoje patvirtintas mirties nuo OVID-19 mirties atvejis.

Moteris gydėsi Klaipėdos universistetinės ligoninės (KUL) Akių ligų skyriuje, kuris vasario pabaigoje buvo uždarytas dėl koronaviruso infekcijos.

KUL koronavirusas išplito per keletą skyrių, uždarytas ir Neurochirurgijos skyrius.

Šią savaitę susirgo ir vienas šios įstaigos traumatologas.

Šiuo metu KUL ligoninėje pradedama patikra dėl galimų karantino reikalavimų nevykdymo.

 2,310 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes