Koronaviruso infekcija COVID-19 Kretingos rajone šiandien patvirtinta trims vienos šeimos nariams. Asociatyvi nuotrauka.

Šiandien koronavirusinė infekcija COVID-19 patvirtinta trims Kretingos rajono gyventojams. Visi jie – vienos keturių asmenų šeimos nariai.

Ketvirtas šeimos narys šiuo metu gydomas vienoje Kleipėdos ligoninėje ir jo tyrimų rezultatų dar laukiama.

Dar vienas naujas koronaviruso atvejis patvirtintas ir ligoninėje Klaipėdoje besigydžiusiam Kretingos miesto gyventojui.

„Pažymėsiu, kad visi pastaruoju metu rajone nustatyti nauji atvejai –  jau „vietiniai“. Todėl apsaugoti save ir savo artimuosius galime tik be reikalo nekeldami kojos iš namų bei laikydamiesi kitų specialistų  rekomendacijų dėl koronaviruso prevencijos“, – savo Facebook paskyroje rašo rajono meras Antanas Kalnius.

Koronavirusu yra užsikrėtęs ir „Lidl“ prekybos centre dirbęs apsaugos darbuotojas.

Šiame prekybos centre, kovo 14 d., grįždamas namo iš Palangos oro uosto, buvo sustojęs apsipirkti Telšių rajono gyventojas, kuriam vėliau kovo 27 d. buvo diagnozuotas koronavirusas.

Šiandien Kretingos rajone iš viso yra oficialiai patvirtinta 12 koronaviruso atvejų, neoficialiai – 13. Vienas kretingiškis yra pasveikęs.

Sekmadienio ryto 7 val. duomenimis Lietuvoje patvirtinta 811 koronaviruso atvejų. Per šeštadienį patvirtinta 40 naujų ligos atvejų.

Iki šios dienos mūsų šalyje nuo šios infekcijos pasveiko 7 asmenys, vienas iš jų – kretingiškis.

Mirė 12 asmenų, vienas iš jų – 61-erių Šiaulių verslininkas, kovo 14 d. dalyvavęs pobūvyje Kretingos rajono sveikatingumo ir poilsio pramogų komplekse „Atostogų parkas“.

Dėl koronavirusinės infekcijos COVID-19 Lietuvoje nuo kovo 16 d. iki balandžio 13 d. paskelbtas karantinas.

Už karantino ir saviizoliacijos taisyklių pažeidimus karantino metu fiziniams asmenims gresia bauda nuo 500 – 1 500  eurų, juridiniams asmenims bei jų vadovams – nuo 1 500 iki 6 000 eurų.

Karantino apribojimai ir rekomendacijos:

  • Viešose vietose būti su apsauginėmis veido kaukėmis, respiratoriais, arba kitomis nosį ir burną dengiančiomis apsaugos priemonėmis, išskyrus vairuojant motorines transporto priemones.
  • Parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis (išskyrus tos pačios šeimos narius)
  • Viešose vietose laikytis higienos reikalavimų ir saugaus atstumo – didesnio nei 2 metrų – ir trumpesnio nei 15 minučių kontakto.
  • Prekybos ir paslaugų vietose lankytis tik vienam šeimos nariui.
  • Prekybos vietos darbuotojams ir klientams užtikrinti saugias sanitarines, higienos sąlygas bei aprūpinimą būtinomis apsaugos priemonėmis.

 1,764 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes