Iš Palangos į Kretingą negalima patekti jau nuo penktadienio 14 valandos.

Kretinga 20 valandą uždarė kelius į miestą, o Palanga jau nuo 14 valandos atsivėrė nuo miesto svečių. Asmenų judėjimas tarp miestų šalyje ribojamas nuo didžiojo penktadienio vakaro iki pirmadienio 20 valandos.

Kretingoje uždaryti įvažiavimai į Kretingą nuo Klaipėdos, Gargždų, Palangos pusės, ties degaline „Viada“. Taip pat nebeįmanoma iš Kretingos išvykti link Ranguviškių, Salantų bei Darbėnų.

Kretingos policijos komisariato komisaras Arūnas Pužauskas „Švyturiui“ sakė, kad dar prieš pietus per pusantros valandos link Salantų ir atgal pravažiavo apie porą šimtų automobilių.

„Judėjimas itin didelis, bet turbūt žmonės skubėjo apsipirkti“, – sakė komisaras.

Iš tiesų, nelaukdami vakaro, kretingiškiai užplūdo parduotuves, tarsi ne karantino metu.

Šventinį savaitgalį policijos pareigūnai nuolat budės keturiuose postuose, kiti stebės rajono viešąsias erdves.

Išimtys dirbantiems

O Palangos savivaldybė, padidėjusį automobilių srautą į kurortą užfiksavusi dar ketvirtadienį, nusprendė miestą uždaryti gerokai anksčiau – jau 14 valandą, penktadienį.  

Griežtos priemonės taikomos, siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui bei užtikrinti kuo mažesnį judėjimą ir susibūrimus švenčių metu.

Išimtys taikomos, kai vykstama dėl artimų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo atlikimo, kai darbo vieta yra kitoje Savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicinos pagalbos suteikimo.

Šis ribojimas taip pat netaikomas asmenims, kurie vyksta į kitą nei savo gyvenamosios vietos Savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto, priklausančio jiems nuosavybės teise.

Policijos pareigūnai šventinį savaitgalį aktyviai patruliuos ir miesto viešosiose vietose. Bus stebima, kaip mieste laikomasi karantino reikalavimų nesiburiuoti daugiau nei 2 žmonių grupėms, dėvėti veido apsaugos priemones ir kt., taip pat bus vykdoma saviizoliacijoje esančių asmenų kontrolė.

 3,435 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes